Top 10 cele mai interesante întrebări de la prima etapă CUC

abbey-road-image-2-27942899-111621
Foto:Abbey Road, PC: mirror.co.uk

#diez a selectat 10 cele mai interesante întrebări de la prima etapă a Campionatului de Ce? Unde? Când? din Moldova.

#1. Explicând originea unei denumiri, un muzicant a menționat discul de foc al soarelui care apunea și lumina căruia bătea în parbrizul autocarului în timpul călătoriei de la Sydney spre Perth. Peste un minut, scrieți această denumire în engleză sau română.

Răspuns: „Highway to Hell” („Drumul (șoseaua) spre iad”)

#2. Conform unui banc, anume această organizaţie, înfiinţată în 1993, ar fi inventat stafidele, caşcavalul cu mucegai şi moda la hainele vintage.
Numiţi organizaţia, ştiind că una dintre cele mai recente proiecte ale organizaţiei ţine de declaraţiile pe venit precompletate ale persoanelor fizice.

Răspuns: Poşta Moldovei

#3. Roverul „Curiosity” a aterizat pe planeta Marte pe data de 6 august 2012, iar exact peste un an unul dintre motoarele sale a început să lucreze, pentru o perioadă scurtă de timp, într-un regim neobișnuit, vibrând cu diferite frecvențe. Inginerii NASA, care au programat comportamentul roverului, s-au străduit ca sunetele scoase de motorul acestuia să fie asemănătoare cu… Dar cu ce anume?

Răspuns: Cântecelul „Happy Birthday”.

#4. La începutul anilor 1970, numărul de înmatriculare al unei maşini de model “„Volkswagen” era furat în mod regulat de la proprietar , până în momentul în care acestuia nu i-a venit idea să schimbe numărul. Cu toate acestea , mulți ani mai târziu, acesta a reuşit să câștige 2530 de lire sterline din vânzarea automobilului său. Și toate acestea au avut loc din cauza că într-o zi de vară în 1969 , el a parcat mașina în apropierea casei sale , care se afla … Unde anume se afla casa? Se solicită un răspuns cât mai exact posibil.

Răspuns: (strada ) Abbey Road.

#5. Această întrebare este potrivită pentru luna mai. În 1977 într-un stat european pe ecrane a ieșit un film serial istoric dedicat unei aniversări. Filmul este despre război și acțiunile militare ale aliaților în sud-estul Europei, iar unul din regizorii serialului este Gheorghe Vitanidis. Putem spune că oficial războiul s-a sfârșit la Berlin.

Răspunde-ţi exact care era denumirea oficială, formată din 3 cuvinte, a statului în care a apărut filmul?

Răspuns: Republica Socialistă România

#6. Un oarecare Masabumi Hosono a vizitat Marea Britanie cu circa 100 de ani în urmă, după care a făcut o călătorie în SUA. În curând, americanii l-au poreclit „un japonez norocos”, japonezii l-au declarat ca fiind laș, care a defăimat tradițiile samurailor, iar ziarele din China scriau că acesta s-ar fi îmbrăcat în haine de femeie. În toate aceste cazuri, alături de numele japonezului era menționat un nume propriu, devenit celebru. Numiți acest nume propriu.

Răspuns: Titanic.

#7. Compania Sony a lansat de ceva timp mp3 playere impermeabile, însă abia relativ recent a pornit o campanie de marketing mai puțin obișnuită ca să le promoveze. Pentru a le demonstra calitatea autentică, aceste dispozitive sunt împachetate direct în X. Dacă v-ați dat seama ce am înlocuit prin X, spuneți peste un minut unde pot fi procurate aceste mp3 playere?

Răspuns: în mașinile de vending/vending machines/automate cu răcoritoare/automatoane

#8. Conform estimărilor prezentate pe www.adherents.com 2 miliarde 614 milioane de oameni sunt adepți ai 3 religii X. X este un cuvânt provenit de la numele unui personaj. Inițial acest personaj era numit „tatăl magnific” sau „tatăl înălțat”. După încheierea înțelegerii el a devenit „tatăl mulțimii de popoare”.
Cine este acest personaj?

Răspuns: Avraam ( se acceptă Abraham, Avram, Ibrahim)

#9. Muzicienii italieni din secolul XVII purtau cu ei în husa instrumentului anumite specii de broaşte, pe care le foloseau înainte de concerte.
Dar cu ce scop făceau ei acest lucru, dacă cu 17 secole în urmă un prefect roman a făcut o acţiune cu efect invers decât cel dorit de muzicieni.

Răspuns: să își păstreze mâinile uscate

#10. Blitz dublu:
• Stabilitatea acestuia, intrat pe 1 ianuarie 1999, este simbolizată de două linii orizontale paralele puternic marcate.
• Acest termen de origine turcă, prezent în multe limbi europene, este definit pe dex-online.ro, printre altele, drept târg, obor, câmp, teren pe raza unei localități.
Numiţi termenul!

Răspuns: 1. Euro 2.Maidan

Pachetul integral de întrebări îl puteți găsi aici, detalii despre Campionat puteți vedea aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *