Top știri din 18 martie

imag0405
Foto:Un grup de participanţi la Olimpiada republicană de fizică, ediţia 2014, în centru – preşedintele Consiliului olimpic, acad. Valeriu Canţer PC: Consiliul Naţional pentru Acreditare şi Atestare

Crimeea anexată de ruși, istoricul celei mai bune universități din Moldova, olimpiadă republicană la fizică și burse în Bundestag. Despre acestea și multe altele citește în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 18 martie 2014.

#1. Cum a apărut Universitatea de Stat din Moldova

Probabil puțini dintre noi cunosc apariția Universității de Stat din Moldova, una din primele instituții de învățământ superior. În luna octombrie 2013, universitatea a sărbătorit 65 de ani de la fondare și se pare că acesta e doar începutul.

#2. (vox) În ce măsură respectă tinerii Postul Mare?

Echipa #diez a întrebat tinerii care este atitudinea lor față de practica de a ține post și ce înseamnă aceasta pentru ei. Află dacă tinerii obișnuiesc să țină post și ce motivații au pentru a face acest lucru.

#3. De la un simplu student, la asistent universitar în Rotterdam

Cristian Cerneanu este student în anul doi la facultatea de administrarea afacerilor în cadrul Universității Erasmus din Rotterdam, Olanda. În acest an Cristian a obținut titlul de cel mai bun student moldovean din Europa de Vest (nivel licență).

#4. Vitalie Eșanu a creat versiunea iOS a jocului 2048

Jocul 2048 a luat un avânt interesant atât în online-ul din Moldova cât și peste hotare, astfel Vitalie Eșanu, unul dintre cei mai de succes moldoveni din IT, într-un maraton de 10 ore a reușit să creeze versiunea iOS a jocului 2048.

#5. În luna mai, timp de două zile, va avea loc primul camp Drupal din Moldova

Asociația Drupal Moldova anunță organizarea primului Drupal Camp în Republica Moldova numit ”Moldcamp”. Acesta va dura două zile, 17-18 mai, în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova.

#6. Iurie Leancă a vorbit la BBC WORLD despre situația politică din regiune

Premierul Iurie Leancă, invitatul special al emisiunii „Global” de azi seară, de la postul de televiziune BBC WORLD, a reconfirmat poziția Republicii Moldova față de situația din Ucraina și a vorbit despre necesitatea identificării unei soluții pentru conflictul transnistrean.

#7. Olimpiada republicană de fizică: Cine va purta faima țării noastre în lume?

Olimpiada republicană de fizică, ajunsă la a 50-ea ediţie, s-a desfăşurat în perioada 7-10 martie curent, în incinta Universităţii de Stat din Moldova.

#8. Top 10 țări cele mai votate de Moldova la Eurovision

Timp de 9 ani de participare a Moldovei în cadrul Eurovision, țara noastră și-a stabilit anumiți preferați în ceea ce privește acordarea de puncte. Află care sunt țările ce au primit cele mai multe puncte de la Moldova.

#9. Tinerii moldoveni pot aplica pentru Bursa Parlamentară Internațională a Bundestagului German

Bundestagul german invită şi în anul 2015, pentru o perioadă de cinci luni, absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova, la Berlin, pentru a absolvi un stagiu în cadrul biroului unui parlamentar german.

#10. Crimeea este oficial în componența Federației Ruse

Reprezentanții Federației Ruse, ai Republicii Autonome Crimeea și ai orașului Sevastopol au semnat acordul de intrare a Crimeii și Sevastopolului în componența Federației Ruse.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *