Guvernul va acorda Ucrainei un ajutor material de 100 de mii de euro

rmoldova_ucraina
Foto:Moldova va acorda ajutor material Ucrainei, PC: inforprut.ro

Guvernul de la Chișinău va acorda Ucrainei un ajutor material în valoare de 100 de mii de dolari, decizia a fost luată astăzi, 19 martie, în cadrul ședinței de Guvern.

Ajutorul umanitar este oferit populației din Ucraina care a avut de suferit de pe urma evenimentelor tragice din țară, care au avut loc în perioada ianuarie – februarie 2014. Astfel, Cabinetul de miniștri a decis să acorde 100 de mii de dolari din fondul de rezervă al Guvernului de la Chișinău.

În Hotărâre se menționează că Ucraina are nevoie strigentă de a asigura instituțiile medicale cu echipament, proteze, medicamente și de a acorda ajutor financiar victimelor. De asemenea, țara are nevoie de psihologi profesioniști, care cunosc limba ucraineană, rusă sau engleză.

În perioada ianuarie – februarie, în Ucraina au avut loc ample proteste de masă soldate cu aproximativ o sută de victime, care s-a sfârșit cu lichidarea regimului lui Ianukovici.

Reamintim că Iurie Leancă a efectuat luni o vizită la Kiev unde a avut întrevedere cu Aresnii Yațeniuk și Oleksandr Turcinov.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *