În luna mai, timp de două zile, va avea loc primul camp Drupal din Moldova

1425712_417725341689181_1077660991_n
Foto:PC: Pagina oficială Drupal Moldova

Asociația Drupal Moldova anunță organizarea primului Drupal Camp în Republica Moldova numit ”Moldcamp”. Acesta va dura două zile, 17-18 mai, în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova.

Peste 100 de entuziaști Drupal din Republica Moldova, România, Ucraina, Bulgaria și alte țări europene vor participa timp de două zile la primul ”Drupal Camp” organizat de Asociația Drupal Moldova. Aceștia vor să promoveze Republica Moldova ca un centru important de developeri Drupal și Open Source în Europa.

Drupal Camp” este un eveniment global, organizat de comunitatea Drupal anual în mai multe orașe din lume. Principalul obiectiv al Drupal Campurilor este de a facilita o modalitate ușoară pentru utilizatorii Drupal să socializeze cu alte persoane din domeniul și să învețe din experiența altora.

Cei interesați să participe la eveniment se vor putea înregistra pe siteul oficial al evenimentului începând cu data de 7 aprilie, curent până la startul Camp-ului propriu-zis. Moldcamp va cuprinde diverse prezentări moderate de developeri cu experiență în Drupal. Sesiunile vor fi împărțite în trei secțiuni: începători, intermediari și avansați, pentru de a oferi varietatea necesară de subiecte pentru utilizatorii Drupal cu diferite niveluri de experiență. Mai multă informație pe pagina web a Camp-ului.

c1rcle (11)

#diez l-a întrebat pe Sergiu Nagailîc, președintele Asociației Drupal din Moldova, care ar fi trei motive pentru care merită să aplici la primul camp Drupal din Moldova, și iată care ar fi ele:

#1. În primul rând participanții vor avea ocazia să vorbească cu specialiști din sfera IT și să cunoască ultimele noutăți din domeniu, de asemenea să cunoască mai îndeaproape comunitatea Drupal, cum noi lucrăm și ne susținem. În cadrul Campului vor fi prezenți o groază de developeri internaționali.

#2. Fiecare sesiune, iar în total ele vor fi 33, are informație interesantă și nu contează dacă ești un începător sau profesionist sau ce limbi cunoști, garantat în tot acest timp se vor găsi sesiuni care să te lase satisfăcut.

#3. Nu în ultimul rând participanții vor putea cunoaște piața Drupal, cu developeri și companii locale. Știu că ai spus doar trei, dar nu pot să nu menționez și al patrulea motiv: o mega-petrecere de tocilari!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *