Studenții de la medicină vor solicita on-line locuri de cazare în căminele studențești

1012067_791491530880635_1940646696_n
Foto:PC: LigaTineretului.md

Începând cu acest an, studenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” vor putea să se înregistreze online pentru a obţine cazare în căminele studențești.

Acestea vor fi distribuite electronic după ce studenții aplica în acest sens o cerere on-line pe site-ul Asociaţiei Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină. În acest fel, va fi asigurată eficiența și transparența procesului de distribuire a locurilor de trai în căminele pentru studenți.

Emil Ceban, prorector pentru educație şi probleme sociale, a menționat că sistemul care va fi introdus va permite studenților să aplice on-line pentru cazare în cămin și să primească o confirmare în acest sens. Conform unor criterii, cum ar fi reușita academică, participarea în activități extracurriculare, situația familială, se va realiza un rating al studenților pe facultăți și ani de studii, care determină cazarea lor în cămine.

Imediat după sesiunea de vară, studenții vor şti, deja, dacă au un loc în cămin şi cu cine vor împărți camera în anul viitor. Prorectorul a mai spus că „Modulul evită birocrația şi influența factorului uman în procesul de repartizare a locurilor de cazare în cămine şi oferă studenților posibilitatea de autoguvernare”, a menționat prorectorul, Emil Ceban.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *