Igor Corman: Modernizarea este chintesența integrării europene

IC-BAlti-10.03.2014-4
Foto:Igor Corman a discutat cu primarul Vasili Panciuc, șeful oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, Anatolie Harcenco, PC: parlament.md

Președintele Parlamentului în cadrul vizitei de lucru efectuate în municipiul Bălți a discutat avantajele integrării europene, inclusiv prin accesarea fondurilor europene cu primarul Vasili Panciuc, șeful oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, Anatolie Harcenco.

Președintele Parlamentului a declarat că va sprijini propunerile venite din partea directorilor companiilor rezidente din cadrul ZEL (Zona economică liberă) „Bălți” pentru îmbunătățirea climatului investițional în Republica Moldova și va încuraja intențiile investitorilor străini de a deschide afaceri în Republica Moldova.

„Zona Economică Liberă „Bălți” reprezintă un exemplu extraordinar că și în Republica Moldova există viitor. Proiectul este abia la început, dar deja s-a creat un nucleu, iar cetățenii pot să profite de avantaje – condiții bune de muncă, salarii atractive”, a subliniat șeful Legislativului.

Directorii companiilor rezidente ZEL Bălți i-au solicitat sprijin Președintelui Parlamentului în vederea perfecționării legislației în domeniu pentru crearea unui climat investițional favorabil în Republica Moldova și angajarea specialiștilor calificați, inclusiv a persoanelor cu dizabilități.

Igor Corman în vizită la Bălți, PC: parlament.md
Igor Corman în vizită la Bălți, PC: parlament.md

Potrivit administratorului principal al Zonei Economice Libere „Bălți”, Marin Ciobanu, 31 de companii rezidente activează în cadrul ZEL, salariul mediu oferit angajaților fiind de circa 5780 de lei, iar contribuțiile la bugetul de stat – 71 mln. de lei.

Igor Coman s-a întâlnit cu conducerea și colectivul întreprinderii „RED-Nord”
Igor Coman s-a întâlnit cu conducerea și colectivul întreprinderii „RED-Nord”

În cadrul întâlnirii cu conducerea și colectivul întreprinderii „RED-Nord” au fost discutate problemele curente din sectorul energetic. Angajații întreprinderii „RED-Nord” au solicitat sprijinul Președintelui Parlamentului pentru dezvoltarea întreprinderii și perfecționarea legislației în domeniu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *