Eurovision 2014: Rodica Olișevschi este fata cu chitara

10001492_740438889313341_463476426_n
Foto:Rodica Olișevschi, semifinalistă a selecției naționale Eurovision 2014 PC: Arhivă personală

Rodica Olișevschi, una din semifinalistele selecției naționale ne-a relatat despre experiența sa în cadrul Eurovision dar și despre relația ei cu muzica.

Cântă de la 7 ani, iar treptat de la un simplu hobby, muzica a devenit pasiunea care acum o aduce pe scena de la Eurovision.

#1. Ce te motivează să participi la Eurovision?

– Particip pentru că e o șansă bună de a scăpa puțin de rutina zilnică.

#2. Cum crezi că te va ajuta experiența Eurovision în carieră?

– Faptul că m-am înscris în concurs deja m-a ajutat să obțin ce mi-am dorit. Prietenii mă susțin încă mai mult ca înainte și datorită acestui concurs am făcut cunoștință cu persoane noi, talentate și care știu exact ce-și doresc.

#3. Crezi ca piesa ta are ceea ce ii trebui pentru a câștiga?

– Nu sunt sigură de asta, dar sper să prindă bine la public.

#4. Ce părere ai despre concursul de anul acesta?

– Eu urmăresc în fiecare an Eurovision-ul și îmi place că apar artiști noi, talentați ce evoluează foarte bine, care oferă prospețime în cultura muzicală autohtonă.

#5. Ce crezi despre reprezentațiile Moldovei la Eurovision din anii trecuți? Ai vreun favorit?

– Mie mi-au plăcut prestațiile tuturor din anii trecuți, fără excepții. Fiecare din ei au avut multe puncte forte și au depus efort și suflet în interpretare și show și au reprezentat țara cu demnitate.

Rodica Olișevschi, semifinalistă a selecției naționale Eurovision 2014
Rodica Olișevschi, semifinalistă a selecției naționale Eurovision 2014 PC: Arhivă personală

#6. Care este povestea ta cu muzica?

– Să începem cu faptul că la 7 ani eu nu știam ce doream să devin, de aceea părinții m-au orientat pe calea artistică. Observând că eram un copil energic, au hotărât să mă înscrie la mai multe activități, ceea ce îmi prinde bine și până acum. Am studiat școala muzicală timp de 9 ani, după care împreună cu părinții am optat pentru un colegiu cu profil real, pentru că îmi plăcea matematica și fizica. La Colegiul Financiar-Bancar am evoluat cu chitara la câteva concerte abia din anul 3, pentru ca eram mai timidă din fire. După colegiu am început să lucrez în calitate de contabil și în weekend-uri, vara cântam în stradă căci m-au sfătuit mai mulți prieteni precum ca m-ar ajuta sa scap de emoții. Acum prietenii au ocazia să mă asculte evoluând în localuri.

#7. Ce este mai important într-un spectacol de genul Eurovision?

– La Eurovision contează totul, de la accesorii minuscule până la ceea ce ține de interpretare și show. În acele 3 minute pe scenă trebuie să oferi ascultătorului ce ai mai bun și să depui mult suflet și pasiune în fiecare notă.

#8. Descrie piesa ta și mesajul tău către cei care urmează sa te voteze.

– Fiecare periodic este supus unor incertitudini și în piesă am încercat să redau sentimentele unei persoane disperate care mai încearcă să aducă la viață o relație și speră la o dragoste reciprocă. Eu vreau să cred că pentru fiecare există o persoană care întruchipează totul de ce are nevoie și de aceea le doresc tuturor sa aibă parte de o dragoste sinceră și reciprocă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *