Un tânăr a încercat să treacă frontieră cu un pistol nedeclarat

1940221_560504894046960_859290655_n
Foto:PC: Poliția de frontieră

Polițiștii de frontieră în colaborare cu vameșii au prevenit un caz de trecere ilegală peste frontiera Republicii Moldova a unui pistol pneumatic. Cazul a fost înregistrat la frontiera moldo-română în zilele de odihnă.

Astfel, pe sensul de ieșire din țară prin puntul de trecere Giugiulești – Galați, s-a prezentat un mijloc de transport de model CHRYSLER, cu numere de înmatriculare străine, la volanul căruia se afla un moldovean în vârstă de 22 de ani.

În cadrul verificărilor de rigoare cu utilizarea tehnicii de control speciale, colaboratorii vamali și polițiștii de frontieră au depistat un pistol pneumatic de model SIG-SAVER, de calibru 6 mm, care nu a fost declarat organului vamal. Mai mult, conducătorul auto nu avea nici un act care să confirme proveniența și deținerea acestui pistol, iar pentru a-l scoate din țară, tânărul l-a camuflat în bancheta din partea dreaptă a automobilului.

Actualmente cazul este investigat pentru a stabili toate circumstanțele și pentru aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislație.Totodată, arma pneumatică urmează să fie supusă expertizelor de specialitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *