Eurovision 2014: 10 lucruri interesante despre țara gazdă

Nyhavn,_Copenhagen
Foto:Nyhavn, Copenhaga PC: wikipedia.org

Patrie a părintelui poveștilor pentru copii sau cea mai fericită țară din lume – Danemarca are de oferit multe lucruri interesante, mistere și curiozități.

Cunoașteți Danemarca, țara gazdă a Eurovision de anul acesta:

#1. Danemarca este țara cu cei mai fericiți oameni. Conform raportului Națiunilor Unite privind fericirea din lume, Danemarca este cea mai fericită țară.

#2. Obiceiul danezilor de a înota goi. Înotul fără costum de baie este foarte popular și nu doar vara. Pentru cei curajoși se organizează festivaluri de înot și iarna.

#3. Wienerbrød. Prăjiturile specifice danezilor recunoscute în întreaga lume.

photo-4-13
Wienerbrød, prăjitură specifică danezilor PC: danishsandwich.com

#4. Hans Christian Andersen este danez. Părintele poveștilor pentru copii s-a născut în Odense, în apropiere de Copenhaga, deși a trăit întreaga viață în capitala Danemarcei.

#5. Bomboane din lemn dulce. Danezii sunt înnebuniți după lemnul dulce pe care îl poți găsi și sub formă dulce dar și sărată. Există și un festival dedicat lemnului dulce.

Liquorice_wheels
Bomboane din lemn dulce PC: wikimedia.org

#6. Timpul liber la plajă. Danezii iubesc să se relaxeze la plajă, ceea ce nu este greu având în vedere cei 7000 de km de coastă, astfel încât oriunde nu te-ai afla în Danemarca  nu ești niciodată mai departe de 50 de km de mare.

10_surprising_facts_about_the_Danes
Timpul liber la plajă PC: eurovision.tv

#7. Cel mai mic hotel din lume. Hotelul e află în Frederiksberg, și are doar o singură cameră, situată deasupra unei cafenele.

Central Hotel Cafe, cel mai mic hotel din lume
Central Hotel Cafe, cel mai mic hotel din lume PC: blogs.denmark.dk

#8. Danezii trăiesc într-un regat. Faptul că Danemarca este un regat, le oferă și danezilor o anumită atitudine regală. Familia regală de aici este cea mai veche dinastie regală neîntreruptă din Europa.

#8. Parcuri de distracție. În Danemarca se află două din cele mai vechi parcuri de distracție din lume: Bakken și Tivoli.

forlystelser-tivoli-ballong
Parcul Tivoli PC: visitdenmark.com

#10. Hygge. Este un termen specific danezilor pentru sentimentul de a fi împreună într-o companie bună. Danezii îl folosesc atunci când se simt bine alături de prietenii lor, în special în perioada de Crăciun, când se strâng în familie, obișnuind să aprindă și multe lumânări.

Sursa: eurovision.tv

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *