Militarii moldoveni au plecat în misiunea internaţională de menţinere a păcii din Kosovo

Militari
Foto:PC: newsmoldova.md

Preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a participat astăzi la ceremonia de detaşare a contingentului Armatei Naţionale în misiunea internaţională de menţinere a păcii din Kosovo, desfăşurată la Aeroportul Internaţional Chişinău.

Şeful statului a ţinut următorul discurs în faţa celor prezenţi la eveniment:

”În calitate de şef al statului şi Comandant Suprem al Forţelor Armate sunt onorat să fiu astăzi alături de Dumneavoastră la ceremonia de detaşare a contingentului Armatei Naţionale în misiunea internaţională de menţinere a păcii din Kosovo.

Republica Moldova şi-a declarat disponibilitatea de a sprijini comunitatea internaţională în eforturile sale de instaurare a unui climat de pace şi destindere la nivel global.

Participarea Republicii Moldova la operaţiunile internaţionale de menţinere a păcii sub egida ONU reprezintă contribuţia ţării noastre la acţiunile de asigurare a securităţii şi stabilităţii în lume.

Este prima participare a unui contingent militar al Republicii Moldova la o misiune NATO, cu mandatul Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Îmi exprim convingerea că ostaşii noştri se vor prezenta exemplar în cadrul acestei operaţiuni.

Misiunea de menţinere a păcii în Kosovo, desfăşurată în conformitate cu rezoluţia 1244 a Consiliului de Securitate ONU, reprezintă un test de fidelitate a Republicii Moldova faţă de angajamentele asumate în cadrul organizaţiilor internaţionale.

Respectând statutul de neutralitate a ţării, Parlamentul Republicii Moldova a decis ca militarii moldoveni să se alăture reprezentanţilor altor 31 de naţiuni din cadrul Uniunii Europene, NATO şi ţărilor partenere, care vor restabili viaţa paşnică în Kosovo.

Este o decizie corectă, care va spori renumele ţării noastre în faţa partenerilor internaţionali. Confirmăm astfel că putem fi nu doar beneficiarii unor politici de securitate, ci şi un stat furnizor de securitate.

Vă urez succes şi vă mulţumesc”, a spus Nicolae Timofti.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *