(video) Actorul Sergiu Voloc a fost reținut de poliție în sediul CSJ

401902_394027927301777_146373863_n
Foto:PC: Facebook/Mircea Panfil Manascurta

Incidentul a avut loc astăzi, aproximativ la orele 13.00 la sediului Curţii Supreme de Justiţie. Actorul Sergiu Voloc a fost surprins de camerele de supraveghere având un comportament inadecvat și violent.

Incidentul a avut loc astăzi, aproximativ la orele 13.00 la sediului Curţii Supreme de Justiţie. Actorul Sergiu Voloc a fost a fost surprins de camerele de supraveghere având un comportament inadecvat.

Potrivit unui comunicat de presă emis de CSJ „sub pretextul că dorește să intre în Biroul de audiența şi ignorând somările angajaților serviciului de pază de a se conforma regulilor de comportare în sediile Curţii Supreme de Justiţie, Sergiu Voloc a pătruns în spațiile instanței restricționate pentru accesul publicului. Mai mult, manifestând un comportament absolut inadecvat şi dorind să-şi manifeste dezacordul cu deciziile judecătoreşti prin care a fost condamnat penal, a deteriorat mai multe uşi de la birourile magistraților, a înjurat angajații şi i-a ameninţat cu violență fizică”.

Incidentul a fost curmat de asistenții judiciari, care l-au imobilizat pe Sergiu Voloc, iar la scurt timp acesta a fost reținut de poliție.

Temei al unui astfel de comportament agresiv ar fi fost decizia Curții Spreme de Justiție care îl viza direct.

Potrivit deciziei, actorul deplasându-se în mai 2012 pe strada Grigore Vieru din Capitală la volanul unui automobil de marca „Mercedes 190” a fost oprit de poliția rutieră pentru verificarea actelor necesare conducerii mijlocului de transport. Deoarece nu a dorit să se conformeze cerințelor, acesta a fost îndreptat la Dispensarul Narcologic pentru a fi supus testării alcoolscopice şi examenului medical în vederea stabilirii stării de ebrietate. Actorul a refuzat însă examinarea medicală.

Deoarece în prima instanță Sergiu Voloc nu și-a recunoscut vina în cele incriminate acestuia i-a fost aplicată o amendă 600 unităţi convenţionale, și a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 4 ani.

Ulterior actorul a atacat sentința emisă inițial, iar cazul a fost rejudecat la Curtea de Apel Chișinău la 18 septembrie 2013, când i s-a pronunțat o nouă hotărâre. După ce actorul și-a recunoscut vina, acesta urma să fie privat de dreptul de a conduce mijloace de transport pe termen de 3 ani cu achitarea unei amenzi în mărime de 550 unități convenționale, ceea ce constituie 11.000 lei.

În octombrie 2013, Voloc a depus un recurs de anulare a sentinței din septembrie. La 19 februarie 2014, acesta a fost revăzut de către instanță, fiind catalogat „ca fiind vădit neîntemeiat”.

Sergiu Voloc, a devenit cunoscut publicului prin scurtmetrajele „Plictis și Inspirație” (2007), „Discoteca se amână” (2008), „Când se stinge lumina” (2006), „Sasa, Grișa și Ion” (2006). Ultimul film în care acesta s-a filmat este „La limita de jos a cerului” (2013) în regia lui Igor Cobileanski.

Actorul a mai fost arestat în 2009 pentru faptul că a participat la protestele din 7 aprilie. Acesta a fost eliberat atunci din izolatorul Comisariatului General de poliție după ce a stat acolo 5 zile.

Vedeți mai jos imaginile video surprinse de camerele de supraveghere de pe holul Curții Supreme de Justiție:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *