Top știri din 6 martie

11330003214_14680109e8_b
Foto:Evenimentul Fashion TO GO a avut loc la Biblioteca Municipală B.P. Hașdeu din Chișinău

Chișinăul sovietic, prieteni comuni, modă în bibliotecă și convorbiri pe mobil în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 6 martie 2014.

#1. Cum se distruge viața unei fetițe în “Câte o secundă pe zi”

Creat după o structură foarte populară pe internet – O secundă pe zi, Organizația Salvați Copiii din Marea Britanie a creat un video în care se reprezintă viața distrusă a unei fetițe în 90 de secunde.

#2. Moldova Sovietică de ieri: Cum arăta țara în anii ’60 – ’80

Fotografiile inedite reprezintă diferite evenimente din perioada anilor 60 – 80 și sunt realizate de către fotografii ruși. Imaginile prezintă viața moldovenilor de la orașe și sate, dar şi faptul cum ei se distrau în acele timpuri.

#3. Rezultate meciuri amicale 05.03.2014: Africa de Sud 0 – 5 Brazilia

Ecuador a câștigat după ce era condus cu 3-0 la pauză, Olanda a obținut prima înfrângere după un an, Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bun marcator al Portugaliei, iar Brazilia s-a distrat și a schimbat galben pe albastru.

#4. Aplicația care îți arată câți prieteni comuni ai cu prietenii de pe Facebook

Se pare că au trecut timpurile de pe Facebook atunci când aveai 27 prieteni comuni cu cineva înseamna că la sigur știai și tu această persoană. Acum datorită profilurilor false, sau a persoanelor care acceptă toate cererile de prietenie, numărul de prieteni comuni poate fi un indicator fals.

#5. Iurie Bolboceanu se retrage din Parlament

Iurie Bolboceanu se retrage din fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat. Declarația a fost făcută în urmă cu puțin timp de către deputatul democrat în cadrul ședinței în plen a Parlamentului.

#6. Fashion TO GO – un eveniment pentru femeile non-conformiste

La 6 martie, moda a intrat în Biblioteca Municipală B.P. Hașdeu din Chișinău, cu ocazia unui fashion show pentru iubitorii de modă, alături de brandurile Bookletta, Sweet as Paprika, Simplicated și Irka shoes.

#7. O companie „Work & Travel” a prejudiciat statul cu 15 milioane de lei

Conducerea unei companii autohtone, specializată în programe „Work & Travel”, este cercetată pentru punerea în aplicare a unei scheme de spălare de bani, prin care statul a fost prejudiciat cu 15 milioane de lei.

#8. MediaPoint recrutează tineri voluntari

MediaPoint Network recrutează noi voluntari care ar putea contribui la dezvoltarea unei comunități prin instrumentele New Media. Organizația oferă oportunități de dezvoltare pentru tinerii interesați de Media, IT, Resurse Umane, Finanțe și Marketing.

#9. Iurie Leancă pentru Bloomberg: Crimeea ar putea deveni o nouă Transnistrie

Premierul moldovean a acordat un interviu postului de televiziune american Bloomberg în care a discutat despre progresul Republicii Moldova pe plan economic, despre pieța energetică din Moldova, ultimele evenimente care au avut loc în Ucraina și Crimeea, precum și despre relațiile țării noastre cu Rusia.

#10. În 2013 moldovenii au vorbit 5,6 mld. de minute la telefonul mobil

În anul 2013, volumul total al traficului de voce în rețelele mobile a crescut, faţă de anul 2012, cu 11% şi a depăşit cifra de 5,6 mld. de minute, iar traficul mediu lunar per utilizator al acestui tip de telefonie s-a ridicat la 200 de minute sau trei ore şi 20 de minute.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *