Vladimir Putin, printre nominalizații la Premiul Nobel pentru Pace 2014

Russian President Putin takes part in a news conference at the Novo-Ogaryovo state residence outside Moscow

Președintele rus, Vladimir Putin se află în listele celor nominalizați la Premiul Nobel pentru Pace 2014, în ciuda evenimentelor recente întâmplate. Există șanse ca și conflictul ucrainean să ajungă în aceeași listă.

278 de candidați, dintre care 47 de organizații, au fost nominalizați pentru Premiul Nobel pentru Pace 2014, potrivit directorului Institutului Norvegian Nobel, Geir Lundestad. Printre cei nominalizați este și președintele rus Vladimir Putin dar și conflictul ucrainean poate fi la fel potențial candidat pentru acest premiu, potrivit Reuters.

Membrii Institutului au luat hotărârile în baza activităților recente care au avut loc în lume. Rusia a ocupat regiunea ucraineană, Crimeea, după ce președintele Viktor Ianukovici a fost demis pe 22 februarie, declanșând cel mai serios conflict dintre Moscova și Vest de la Războiul Rece încoace.

Printre nominalizări se găsesc și Pope Francis, Edward Snowden și Malala Yousafzai, o adolescentă din Pakistan care a fost împușcată de Talibani, în lupta pentru educația fetelor, dar care a supravețuit miraculos.

Numărul nominalizărilor pentru persoane din țări care nu au mai fost nominalizate anterior, este în creștere anul acesta. Consiliul care selectează nominalizații, urmează să reducă lista până în aprilie.

Premiul Nobel pentru Pace, introdus pentru prima dată în 1901, valorează 1,24 milioane de dolari iar câștigătorul va fi anunțat în a doua vineri a lunii octombrie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *