Iurie Leancă: Conflictele înghețate și mișcările separatiste devin foarte contagioase

IMG_1166
Foto:Iurie Leancă, PC: gov.md

Prim-ministrul Iurie Leancă a ținut un discurs la Consiliul Atlantic despre evoluțiile din Moldova și din regiune și despre relațiile moldo-americane.

Referindu-se la situația din jurul Ucrainei, Premierul a spus că din cele întâmplate ar trebui de tras învățăminte. „Prima lecție este că odată ce a fost stabilit un obiectiv, trebuie să-l urmezi. Decizia Ucrainei de a nu semna Acordul de Asociere la Vilnius a fost o decizie care a schimbat totul. Trebuie să fim mai hotărâți și mai motivați în a promova reformele. Orice abatere te face vulnerabil”, a subliniat Iurie Leancă.

Iurie Leancă la Consiliul Atlantic, PC: gov.md
Iurie Leancă la Consiliul Atlantic, PC: gov.md

Cea de-a doua lecție, potrivit lui, este că nu trebuie să ne concentrăm doar pe negocieri, ci să pregătim țara și economia pentru a beneficia de prevederile Acordului de Asociere. A treia lecție – comunicarea cu cetățenii noștri, iar lecția finală este regândirea Parteneriatului Estic și oferirea perspectivei europene – mecanismul de transformare al UE.

Cât despre securitatea din regiune,  Prim-ministrul a subliniat că separatismul este o amenințare directă. „Conflictele înghețate, mișcările separatiste devin  foarte contagioase”,  a declarat Iurie Leancă.

Iurie Leancă la consiliul Atlantic, PC: gov.md
Iurie Leancă la consiliul Atlantic, PC: gov.md

„Orice alt drum va sufoca democrația noastră în curs de formare. Trebuie să asigurăm oamenilor  un trai mai bun, oportunități economice mai bune, salarii mai bune și acces la infrastructura de calitate”, a precizat șeful Guvernului de la Chișinău.

Reamintin că Iurie Leancă se află în vizită la Washinghton, și a avut întrevederi cu Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, în cadrul căreia au lansat Dialogul Strategic moldo-american și Președintele SUA, Barack Obama.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *