(video) Primăvara începe cu mărțișoare și ”Violete pentru fete”

nicogav
Foto:Viorele pentru Nicoleta Gavriliță PC: captură youtube

ProBachus a lansat un nou videoclip – ”Violete pentru fete” – readucând la viață vechea melodie a compozitorului român, Nicolae Kirculescu, Artist Emerit, Laureat al Premiului de Stat, ce a fost compusa în 1942 (tango) special pentru revista “Secretara Țării” și a fost un imens șlagăr.

Membrii formației și-au propus mai degrabă realizarea unui filmuleț de promovare și încurajare a gestului de a dărui flori femeilor, decât un videoclip profesionist. Astfel, s-au gândit să apeleze la nume sonore din showbiz-ul autohton, care ar fi un exemplu de urmat. Au adunat 24 de înregistrări de la prieteni și colegi de breaslă (artiști, prezentatori tv, actori, stiliști), care au constituit materialul pentru clip. Nata Albot, Corina Țepes, Aura, Lilu, Mariana Mihăilă, Dianna Rotaru, Eugenia Carabut, Nicoleta Gavriliță, Ana Barbu, Ian Onică, Vitalie Drucec, Irina şi Anatol Bivol, Olga Ciolacu, Vlad Marcoci, Victor Micuşa, Bogdan Dascăl, Andrei Porubin, Igor Cuciuc sunt câteva dintre cele 24 de vedete ce se regăsesc în noul videoclip lansat de ProBachus în ziua de Dragobete.

Membrii ProBachus și-au pus în gând de mai bine de un an relansarea melodiei ”Violete pentru fete” într-o orchestrație nouă și modernă, în stil disco, varianta originală fiind concepută în stil tango. Piesa a sugerat-o acordionistul formației, Veaceslav Palcă , găsind-o în arhiva personală.

Una din versiunile originale

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *