(live video) Viktor Ianukovici susține o conferință de presă în Rusia

ianucocacat
Foto:Viktor Ianukovici este în Rusia. El va susţine vineri o conferinţă de presă PC: Gândul.info

Președintele demis pe 22 februarie al Ucrainei, Viktor Ianukovici, va susține o conferință de presă, vineri, în orașul rus Rostov-pe-Don, situat în apropierea frontierei cu Ucraina, relatează agențiile de presă ruse.

Conferința de presă este programată vineri la ora 17.00 (15.00, ora Moldovei), în acest oraș situat la 20 de kilometri de orașul ucrainean Doneţk.

Joi dimineață, Viktor Ianukovici a declarat că se consideră în continuare președintele Ucrainei şi a cerut Moscovei să îi garanteze securitatea. Ianukovici a declarat că se consideră în continuare președintele Ucrainei şi consideră nelegitime deciziile luate de Parlament, care a votat destituirea sa şi instaurarea unei puteri de tranziție, într-o declarație transmisă joi agențiilor de presă rusești.

Reamintim că, noua conducere a Ministerului de Interne din Ucraina a eliberat mandat de arest pe numele fostului președinte, Viktor Yanukovici. Acesta este oficial dat în căutare de către poliția ucraineană și este urmărit penal pentru uciderea protestatarilor de pe Euromaidan.

Ianukovici, care a dispărut după ce a încercat fără succes, sâmbătă, să urce la bordul unui avion în Doneţk, nu a oferit niciun indiciu cu privire la locul unde se află. El a cerut Rusiei să îi garanteze “securitatea personală” în fața “extremiștilor”. Deocamdată nu se cunoaște cum a reușit aceasta să părăsească teritoriul Ucrainei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *