(foto) Tinerii din Partidul Popular au cerut deputaților libertate presei

IMG_7148
Foto:Tinerii din Partidul Popular din Moldova la flashmob, PC: pprm.md

Tinerii Partidului Popular din Republica Moldova, susținuți de un grup de tineri bloggeri, jurnaliști au organizat un flashmob în fața Parlamentului Republicii Moldova prin care au cerut libertatea presei.

Tinerii au spus că motivul de bază care i-a scos în stradă este îngrădirea accesului presei la ședințele plenare ale Parlamentului. Cei prezenți la eveniment și-au exprimat dezacordul față de faptul că odată cu renovarea clădiri legislativului, jurnaliștii sunt puși în situația când trebuie să urmărească ședințele dintr-o încăpere separată, un spațiu închis și bine controlat, și preiau imaginile video de pe un monitor.

Partidul Popular din Republica Moldova consideră că o asemenea atitudine a guvernării față de mass-media devine și mai periculoasă în contextul coraportului dintre libertatea presei și nivelul de democratizare a statului – un indice important pentru Republica Moldova în clasamentele internaționale la capitolul ”situația mass-media”, care, pe parcursul anilor de guvernare democratică, este în scădere cu trei poziții.

IMG_7150
PC: pprm.md
IMG_7201
PC: pprm.md
IMG_7143
PC: pprm.md
IMG_7148
PC: pprm.md
IMG_7162
PC: pprm.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *