Încă 3 specialități din universități vor fi evaluate și acreditate de agenții internaționale

859979_520521954658179_19669208_o
Foto:PC: Facebook/UPS «Ion Creanga»

În anii 2014-2015 vor fi evaluate și acreditate internațional trei programe la trei specialități la Ciclul I, licență din domeniile științe ale educației, inginerie și medicină.

Cele trei specialități vor fi selectate din aplicațiile depuse până la 20 februarie curent, de șase universități din Republica Moldova: Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea de Stat din Tiraspol, Universitatea de Medicină și Farmacie „N.Testemițanu”, Universitatea de Stat ”A.Russo” din Bălți, Universitatea de Stat ”B.P.Hașdeu” din Cahul.

Evaluarea va fi efectuată de Agenția germană de acreditare AQAS. Procesul de acreditare internațională se încadrează în Proiectul TEMPUS „Dezvoltarea sistemului de asigurare a calității în învățământul superior din Republica Moldova” (QUAEM).

Cele trei specialități pentru acreditare internațională vor fi selectate până la 7 martie curent, de către consorțiul proiectului în comun cu Ministerul Educației. Evaluarea externă și acreditarea celor trei programe de studii se va desfășura în perioada octombrie 2014-februarie 2015.

În anul curent, alte câteva specialități vor fi evaluate și acreditate de către agenții internaționale. Astfel, specialitatea „Drept” va fi evaluată și acreditată de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, iar programele la Medicină – de către Organizația Mondială a Învățământului Medical.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *