Venezuela ia calea Ucrainei: 13 morți în timpul protestelor masive din țară

venezuela-protests
Foto:Venezuela - proteste masive în toată țara PC: cbc.ca

Violențele din Venezuela din ultimele două săptămâni au dus la moartea la opt persoane. Opoziția a organizat proteste în întreaga țară ca urmare a unei nemulțumiri tot mai mari față de prețurile foarte ridicate și insecuritatea din țară.

Potrivit Reuters, protestele antisocialiste din ultimele 18 zile s-au soldat cu 13 morți și 150 răniți. Patru persoane au fost ucise în capitala Caracas, dintre care trei au fost împușcate mortal în timpul marii manifestații din 12 februarie a opoziției. Protestul a degenerat în lupte între opoziție, forțe de ordine și grupări paramilitare apropiate puterii.

Potrivit Mediafax, printre victime se află Genesis Carmona, Miss Turism în 2013, și un procuror. Carmona, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap. Procurorul a făcut accident de mașină când încerca să scape de manifestanți.

Luisa Ortega, procuroru general din Venezuela, a anunțat că au fost deschise anchete.

Protestele au început ca urmare a nemulțumirii crescânde față de viața scumpă și insecuritatea din țară, Venezuela fiind una dintre cele mai periculoase țări din lume. Președintele socialist Nicolas Maduro le-a calificat ca „lovitură de stat” și a ordonat trecerea lui Leopoldo Lopez, lider de opoziție, în arest la domiciliu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *