Nicolae Timofti: Minoritatea nu a avut dreptul să conducă majoritatea

DSC_0162
Foto:Nicolae Timofti, PC: actualitati.md

Nicolae Timofti a vorbit ieri la emisiunea „Fabrika” de la Publika TV. El s-a referit la cât evenimentele din Ucraina, atât și din Moldova.

Nicolae Timofti s-a referit la referendumurile desfăşurate la 2 februarie în Găgăuzia şi a spus că liderii de la Comrat au îndeplinit o comandă politică din interior şi din afară. „Ei trebuie să-şi dea seama că niciodată minoritatea nu a avut dreptul să conducă majoritatea. Părerea mea e că populaţia din această zonă a fost indusă în eroare. Noi promovăm integrarea în UE nu pentru un anumit grup de oameni, ci pentru toată populaţia”, a subliniat preşedintele.

Şeful statului a menţionat că este foarte probabil să se încerce a stopa parcursul european al Moldovei, iar pentru a discuta despre aceasta a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Securitate pentru după-amiaza de astăzi, 25 februarie, transmite IPN.

”Aş spune că populaţia din Ucraina a fost direcţionată spre semnarea Acordului de Asociere cu UE, dar ceea ce s-a întâmplat a fost o reacţie a oamenilor care au aşteptat această acţiune. Sunt sigur că vor fi mulţi nemulţumiţi dacă ceva se întâmplă şi schimbăm vectorul de dezvoltare externă. Eu sunt pro-european convins. Acum nu se pune întrebarea să ieşim din CSI, acum noi trebuie să demonstrăm că suntem pregătiţi să intrăm în UE”, a subliniat şeful statului.

Astăzi, în a doua jumătate a zilei, este convocată şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, pentru a discuta despre acţiunile ce urmează a fi întreprinse pentru a asigura securitatea cetăţenilor. „Nu se exclude că sunt astfel de intenţii de a stopa parcursul european al Moldovei, precum a fost în Ucraina. Îndemn cetăţenii să nu se lase induşi în eroare. Noi muncim pentru toţi cetăţenii, indiferent de etnie şi limbă vorbită”, a remarcat şeful statului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *