În licee și gimnazii a început testarea subiectelor de examen pe eşantion reprezentativ

bac
Foto:PC: studentie.md

În Republica Moldova au loc, în perioada 25 februarie – 14 martie curent, testări ale subiectelor de examen pe eşantion reprezentativ. La testare vor participa peste 11.000 de elevi din 164 de licee şi 147 de gimnazii din ţară.

Testarea are drept scop asigurarea calității testelor care vor fi propuse elevilor în sesiunea de examene 2014, la nivel de structură şi conţinut, precum şi verificarea procesului de realizare a curriculumului predat în instituțiile de învățământ preuniversitar. La testarea pe eşantion reprezentativ lucrările nu sunt notate.

Totodată, în perioada 25 martie – 9 aprilie curent, Ministerul Educaţiei şi Agenţia de Asigurare a Calităţii vor pune la dispoziție tuturor candidaților modele de teste la disciplinele de examen pentru a familiariza elevii cu formatul testului şi nivelul de dificultate al subiectelor care vor fi propuse în examen. Ministerul Educaţiei recomandă tuturor instituțiilor de învățământ preuniversitar să organizeze, în această perioadă, testarea candidaților la examenele de absolvire 2014 pentru a verifica nivelul de pregătire a acestora.

Ministerul Educației a aprobat, anterior, Orarul desfășurării examenelor de bacalaureat pentru anul școlar 2013-2014. Acestea vor avea loc între 3 și 20 iunie 2014.

3 iunie (marți) – Limba şi literatura română alolingvi
6 iunie (vineri) – Limba de instruire
10 iunie (marți) – Limba străină
13 iunie (vineri) – Matematica (real), Istoria românilor şi universală (umanist), Arte (arte), Sport (sport), Tehnologie (tehnologic)
17 iunie (marți) – Examenul la solicitare (geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatica)
20 iunie (vineri) – L.ucraineană/ bulgară/găgăuză (real,umanist)

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *