Iulia Timoşenko printre candidații pentru funcția de prim-ministru al Ucrainei

_73162788_73162787
Foto:Iulia Timoşenko (53 ani) pe scena de pe Maidan, imediat după eliberarea sa din detenție. PC: bbc.co.uk

Partidul Batkivşcina al opozantei Iulia Timoşenko analizează o posibilă candidatură a acesteia la funcţia de şef al Guvernului Ucrainei, în vederea unui eventual vot în Parlament astăzi.

[UPDATE 16:19] Timoşenko anunţă că nu este interesată de funcţia de premier al Ucrainei

Iulia Timoşenko a declarat că nu este interesată de funcţia de premier al Ucrainei, într-un mesaj publicat pe site-ul partidului duminică, la o zi după ce a fost eliberată din închisoare, relatează AFP.

“Vă cer să nu luaţi în considerare candidatura mea pentru postul de premier”, a scris Iulia Timoşenko.

Anterior, deputatul Nikolai Tomenko a declarat pentru agenţia rusă Itar-Tass că partidul analizează candidaturile fostului premier Iulia Timoşenko, eliberată din închisoare sâmbătă, după ce a fost condamnată în 2011 pentru abuz de putere, Arseni Iaţeniuk şi Piotr Poroşenko pentru preluarea şefiei Executivului.

„Luăm în considerare aceste candidaturi pentru funcţia de premier”, a declarat acesta pentru Itar-Tass, adăugând că Parlamentul ar putea vota un nou premier ucrainean încă de duminică.

Timoşenko s-a remarcat ca opozanta cea mai radicală a regimului lui Viktor Ianukovici, ales în 2010. Ea l-a acuzat că transformă Ucraina în Coreea de Nord şi a considerat inutile negocierile cu el.

„Înlăturarea imediată a lui Ianukovici şi urmăriri penale împotriva lui pentru uciderea masivă a civililor, trebuie să fie singura cerinţă a poporului, a opoziţiei şi a comunităţii internaţionale”, a declarat ea joi după atacurile cu focuri de armă și muniţii de război din centrul Kievului, soldate cu zeci de morţi.

Sursa: Mediafax

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *