Noi reguli pentru condamnații din penitenciare

543015039990
Foto:Noi reguli pentru deținuții din penitenciare, PC: avivas.ru

Proiectul legislativ cu prevederi noi a fost votat în Parlament în prima lectură. Documentul propune un șir de amendamente pentru Codul Penal, Codul de Procedură Penală și Codul de Executare.

Persoanele care au fost amendate, vor avea posibilitatea să achite jumătate de sumă dacă o fac în 72 de ore. Persoanele condamnate care își petrec pedeapsa în penitenciare, vor putea primi doar un singur colet pe lună, față de numărul nelimitat până acum. La transfer în alt penitenciar, deținutul  va putea lua cu sine 20 de kg de bunuri pe care le deține.

”Cele mai semnificative amendamente se propun la Codul de Executare, aceasta vizează detalierea reglementărilor a diferitor aspecte de executarea sancțiunilor penale; modul în care o persoană este transferată dintr-un penitenciar în altul; procedura de efectuare a controlului medical în penitenciare. Astfel pentru a exclude torturile, persoana când va intra în penitenciar va fi examinată” a declarat vice ministrul justiției, N. Eșanu, citat de Bloguvern.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *