Moldovenii sunt sfătuiți să nu călătorească în Ucraina

349643_600
Foto:PC: zyalt.livejournal.com

În legătură cu evenimentele din Ucraina, care au escaladat în ultima perioadă, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene recomandă cetăţenilor Republicii Moldova, care se află sau traversează teritoriul acestei ţări, să evite regiunile afectate de acţiuni de protest în masă, îndeosebi în orașul Kiev.

Începând cu data de 19 februarie 2014, ora 00.00, accesul în oraşul Kiev este restricţionat pentru toate mijloacele de transport, iar recent mai multe staţii de metrou din centrul capitalei Ucrainei au fost închise.

Totodată, mai multe curse de autobuz din Chişinău spre Kiev au fost anulate. Trei curse de autobuz din Chişinău spre Kiev au fost anulate pentru ziua de astăzi, 19 februarie. Este vorba de autobuzele care urmau să pornească de la Gara de Nord la ora 06.15, 19.00 şi 20.30. Nu se cunoaște dacă cursa de la ora 21.30 va porni spre Kiev, deoarece accesul în oraşul Kiev este restricționat pentru toate mijloacele de transport.

Presa ucraineană scrie că în urma protestelor, care au avut loc în ultimele zile, deja sunt 25 de oameni morţi, atât protestatari, cât şi poliţişti, şi un jurnalist ucrainean. Printre răniţi sunt 79 de poliţişti, 5 jurnalişti, 3 minori şi 1 deputat bătut în Casa Ofiţerilor. Potrivit autorităţilor, niciun cetăţean străin nu este printre răniţi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *