Alecu Mătrăgună: „Televiziunea este un fel de căsătorie cu consecințe dure”

Foto:Alecu Mătrăgună în dialog cu tinerii jurnaliști

Tinerii jurnaliști au avut astăzi oportunitatea de a discuta și de a schimba impresii cu Alecu Mătrăgună în cadrul unui offline organizat de Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova.

Jurnalist de succes, copywriter, muzician dar și fost medic, Alecu Mătrăgună, a discutat astăzi cu studenții, jurnaliști în devenire, despre profesia de jurnalist, avantaje și riscuri, realizări și perspective. Deși a studiat medicina timp de 10 ani, a ales totuși o carieră în jurnalism, motiv pentru care a renunțat la ideea de a pleca peste hotare. Pentru că nu a dorit să trăiască din „cadourile” pacienților, a găsit o altă alternativă de muncă în echipă, luând microfonul ca bisturiu.

IMG_7188

Totul a început cu un simplu casting pentru emisiunea „Deșteptarea”, după care a urmat o muncă asiduă, nopți nedormite și multe sacrificii. Întrebat dacă au fost momente în care a vrut să renunțe, a răspuns prompt: „Nu!”, argumentând că televiziunea este un fel de căsătorie, chiar dacă poate avea consecințe dure. Gândind în perspectivă, a spus că și-ar dori și o emisiune proprie, doar că așteaptă momentul potrivit. Ceea ce nu-i place în televiziune sunt desincronizările și bârfele, spunând că uneori are impresia că omul a provenit de la găină și nu de la maimuță.

IMG_7181

Despre calitățile necesare unui bun jurnalist, ne-a spus că important este să nu fii rigid și neinteresant, să nu-ți fie frică de greșeli și cel mai important e să prietenești cu dex-ul. În rest, rămâne doar să te descoperi prin muncă zilnică și rezultatele vor apărea. De asemenea trebuie să faci totul cu emoție, dar pe care să știi cum să o stăpânești.

IMG_7203

Atmosfera a fost degajată, tinerii i-au adresat întrebări, după care au primit și cadouri, CD-uri cu albumul trupei din care face parte jurnalistul –  „Paralela 47”. „Este prima oară când particip la un astfel de eveniment, iar când v-am văzut pe toți, am fost cuprins de emoții”, au fost impresiile lui Alecu Mătrăgună în urma offline-ului.

Organizatorii evenimentului, membrii CTJM, au spus că scopul offline-urilor pe care le organizează e ca să creeze oportunitatea tinerilor jurnaliști de a învăța din experiențele jurnaliștilor experimentați. „Am rămas doar cu impresii pozitive. Sunt și mai motivat acum să fac o carieră în jurnalism”, a declarat pentru #diez, Andrei, student la Jurnalism.

IMG_7210

IMG_7214

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *