(foto) Lucrarea lui Ramin Mazur selectată pentru Sony World Photography Awards

ramin mazur
Foto:PC: Ramin Mazur ”Euromaidan”

Ramin Mazur este un tânăr fotograf de la noi, a cărui talent a fost observat la Sony World Photography Awards 2014. Din cele peste 140.000 de poze înscrise la concurs, juriul a ales lucrarea din seria ”Euromaidan.” #diez a discutat cu Ramin despre premiu și munca grea de foto-jurnalist.

#1 Ramin, povestește despre experiența ta cu premiile Sony. Cum te-ai decis să trimiți lucrările?

Ramin Mazur: Am trimis la concurs câteva fotografii din seria ”Euromaidan,” inclusiv și alte poze, care, din păcate, nu s-au bucurat de aceeași atenție din partea juriului.

#2 Care sunt așteptările tale de la concurs și ce ar însemna pentru tine să câștigi premiul Sony?

RM: Nu am multe așteptări de la acest concurs, pentru că acum îmi este destul ceee ce am deja. Făceam poze la maidan mai mult pentru mine decât pentru juriul de la Sony.

#3 Tu ești foto-jurnalist. Nu este o treabă chiar ușoară, mai ales când vorbim de condiții mai puțin pacifiste cum au fost cele din Kiev. Cum a fost experiența ta din mijlocul evenimentelor?

RM: Încercam să fiu observatorul la tot ce se întâmplă acolo, să înţeleg dintr-o parte care este situația, evitând evenimentele propriu-zise. Şi acest lucru este foarte greu. Pentru o analiză obiectivă îmi trebuiau argumente puternice și nu reacții emotive. Într-un moment dat chiar eram invidios față de oamenii care au avut posibilitate să examineze, filmeze viața maidanului, de la început și o fac până în prezent.

#4 Iar pe final care ar fi trei sfaturi sau sugestii de la Ramin Mazur pentru cei care vor să înceapă să pătrundă în lumea foto-jurnalismului?

RM: Sfaturile generale poate sună trivial și pot duce lumea în eroare. Pot doar să accentuez că intuiția și o privire balansată, sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le posede și dezvolte un foto-jurnalist.

Câștigătorii concursului Sony World Photography Awards 2014 vor fi anunțați pe data de 30 aprilie, la Londra. Finalișii vor primi tehnică ultra-modernă de la Sony. Lucrarea lui Ramin pe pagina oficială a concursului o puteți vedea aici, iar aici puteți vedea mai multe lucrări semnate de tânărul fotograf.

ramin mazur
PC: Ramin Mazur ”Euromaidan”
ramin mazur
PC: Ramin Mazur ”Euromaidan”
ramin mazur
PC: Ramin Mazur ”Euromaidan”
ramin mazur
PC: Ramin Mazur ”Euromaidan”
ramin mazur
PC: Ramin Mazur ”Euromaidan”
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *