Merkel vrea un Internet exclusiv european

large_d40f073a11
Foto:PC: Laurent Dubrule/Reuters

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că va discuta cu președintele Franței, Francois Hollande, posibilitatea de construi o rețea de comunicații europeană, care să evite trecerea prin Statele Unite a email-urilor sau a altor date.

Merkel vrea mai multă protecție a transmiterii datelor, după ce anul trecut au apărut informații potrivit cărora agenția de securitate americană NSA a făcut intercepții în Germania și în alte țări. Conform unor rapoarte, chiar și telefonul lui Merkel ar fi fost interceptat.

Cancelarul german a criticat faptul că rețele precum Google și Facebook își dirijează operațiunile din țări cu protecție scăzuta a datelor, în timp ce activează în țări precum Germania, care beneficiază de o protecție mai bună. ”Vom discuta cu partea franceză despre cum putem să asigurăm un nivel ridicat al protecției datelor”, a spus Angela Merkel, potrivit Reuters. ”Vom vorbi despre providerii europeni, care să ofere siguranță cetățenilor noștri, astfel încât aceștia să nu trimită email-uri sau alte informații trecând peste Atlantic. Am putea construi o rețea de acest tip în interiorul Europei”, a adăugat oficialul german.

Sursa: dailybusiness

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *