Patru deputaţi din Găgăuzia au fost excluşi din Partidul Democrat

25038
Foto:PC: IPN/Dan Guțu

Patru reprezentanţi ai PDM, deputaţi în Adunarea Populară, au fost excluşi din partid. Este vorba de Dmitri Constantinov, Zahar Mitul, Ilia Uzun şi Ivan Topal. Decizia a fost luată la Consiliul Politic Naţional al PDM, reunit pe 13 februarie.

“Am venit cu propunerea ca cei care au participat la scrutinul ilegal din 2 februarie să fie excluși din PDM pentru că, în pofida faptului că la partid am avut nenumărate întâlniri cu ei și le-am explicat pericolul acestui referendum, nu au ținut cont de acesta, dar și au neglijat disciplina de partid. Această decizie vine ca o apreciere a acțiunilor foștilor colegi ca fiind ilegale și nesolidare cu interesul țării”, a declarat prim-vicepreşedintele partidului, Vlad Plahotniuc, după şedinţa consiliului, transmite IPN.

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a spus că deciziile luate au fost consultate inclusiv în cadrul Biroului Politic. Marian Lupu a mai subliniat că anul 2014 va fi un an complicat şi partidul are obligaţia să se consolideze pe interior. „Miza este mare şi trebuie să ne mobilizăm”, a declarat preşedintele PDM.

Democraţii au decis să promoveze o campanie de informare la nivel naţional despre beneficiile integrării europene, în contextul apropiatei perspective de semnare a Acordului de Asociere la UE. Membrii Consiliului Politic Naţional au mai anunţat că PDM va reacţiona ferm la acţiunile de dezbinare a societăţii şi promovare a separatismului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *