(video) Deputatul căutat de Interpol, Valeriu Guma părăsește Parlamentul şi pleacă din PDM

guma
Foto:PC: tribuna.md

Deputatul PDM Valeriu Guma a anunţat cu câteva minute în urmă că renunţă la mandatul de deputat şi se retrage din Partidul Democrat, „tocmai pentru a nu mai lăsa nicio posibilitate celor care vor să folosească numele meu pentru a ataca formațiunea”.

Guma spus că nu are nevoie de imunitate parlamentară sau de protecție politică și nici de beneficiile mandatului de parlamentar şi că este capabil singur să-şi demonstrez nevinovăția, având nevoie doar de timp și liniște, a spus acesta. El spune că a luat această decizie „din motive de ordin politic, cât si din motive de ordin personal: doresc sa-mi protejez familia, să nu fie implicată în acest circ politic”, transmite IPN.

„Constat cu regret că Partidul Democrat din Moldova a fost, în ultimul timp, ținta unor atacuri total nejustificate, legate de o situație care mă privea doar pe mine. Este vorba de acea decizie pe care a stabilit-o instanța din România în legătură cu persoana mea și prin care – am spus și atunci, iar acum am noi motive să o afirm – s-a comis un abuz în ceea ce mă privește, începând de la chestiuni de procedură, până la elemente ce țin de fondul dosarului respectiv”, a spus Guma jurnaliştilor înainte de şedinţa Parlamentului.

El a spus că are opinia mai multor reputați avocați din țări europene, care spun că în nicio țară din Europa un astfel de dosar nu s-ar fi finalizat cu o asemenea sentință. „În plus, toate argumentele care îmi probează nevinovăția sunt deja parte a dosarului pe care l-am trimis la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în care contest decizia instanței. Am toată încrederea că nevinovăția mea va fi demonstrată într-un termen cât mai scurt la CEDO și nu-mi rămâne decât să aștept această decizie. Până atunci, însă, nu vreau ca niște profitori politici să se folosească de cazul meu pentru a ataca Partidul Democrat”, a mai adăugat Guma.

Mai mult, politicianul menţionează că a văzut în ultimele luni multe dovezi de lașitate politică, din partea unor așa-ziși politicieni, „oameni care s-au pronunțat în legătură cu cazul meu fără măcar să aibă curiozitatea să facă o documentare minimă înainte să se pronunțe. Toți cei care au avut curiozitatea să discute cu mine sau cu avocații mei despre acest caz au avut surpriza să constate cât de nedreaptă a fost judecata. Unii dintre membrii extremiști ai Partidului Comuniștilor au încercat chiar zilele trecute să-mi folosească din nou numele pentru a obține dividende politice, depunând la Curtea Constituțională o sesizare la fel de penibilă ca toată politica pe care o face această grupare a lor. Cum își permit aceștia să vorbească despre Constituție, despre stat de drept? Ei, această gașcă de uzurpatori, care chiar zilele trecute ne-au demonstrat în Găgăuzia pe câte copeici sunt în stare să-și vândă țara? Problema lor nu este cazul meu, ci dorința de a folosi orice ocazie pentru a ataca Partidul Democrat, un partid de care se tem. Și au toate motivele să se teamă, chiar sper ca partidul să trimită acest grup de derbedei acolo unde le este locul, în afara politicii”, a accentuat Guma.

El a ţinut să mai spună că a fost o adevărată lecție de viață ce s-a întâmplat în ultima perioadă, „am avut ocazia să văd cât de puțin valorează unii oamenii, cât de lipsiți de caracter sunt. Dar cu adevărat important este că am avut ocazia să văd și ce prieteni adevărați am, oameni care nu s-au grăbit să mă judece, ci au dorit să știe adevărul mai întâi, oameni care mi-au rămas alături”.

Guma le-a mulţumit colegilor din Partidul Democrat pentru lucrurile bune pe care le-au făcut împreună în acești ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *