Donald Tusk: Calea Moldovei spre UE este deja aproape de sfârșit

IMG_8118
Foto:Donald Tusk și Iurie Leancă, PC: gov.md

Donald Tusk și Iurie Leancă au expus rezultatele întâlnirii în cadrul unei press conferințe comune.

Oficialii au discutat despre agenda europeană a Republicii Moldova și evoluțiile din regiune. Întrevederea de joi va preceda vizita de lucru a lui Donald Tusk ce va avea loc pe 28 martie 2014.

”Vreau să-i mulţumesc Prim-ministrului, Guvernului Poloniei pentru disponibilitatea de a identifica resurse intelectuale, financiare, de a ne sprijini în această cale deloc simplă,  complicată aş numi-o, dar una pe care suntem obligaţi s-o parcurgem. Aşa încât, dragă Donald,  încă o dată îţi mulţumesc foarte mult şi, te rog frumos, să prezinți discursul iniţial.” a spus Iurie Leancă.

”Am venit astăzi la Chișinău, ținând cont de situația din regiune. Însă, înainte de toate am venit plin de speranța că această cale europeană a Republicii Moldova devine o realitate.

Sper că în timpul vizitei mele oficiale, spre sfârșitul lunii martie, aici, la Chișinău, vom putea, cu și mai mare certitudine, să spunem că Moldova devine o parte a Europei nu numai în sens cultural, pentru că așa a fost întotdeauna, dar și în ceea ce privește relațiile politice și economice.

Astăzi, în Europa, sunt din ce în ce mai multe țări care înțeleg, Acordul de Asociere, care sperăm să fie semnat, este doar o etapă. Perspectiva calității de membru deplin devine și mai reală decât în trecut. În Europa crește determinarea de a-i ajuta pe moldoveni să se pregătească pentru acest moment istoric.

Această cale spre Uniunea Europeană este deja foarte aproape de sfârșit.” a spus Premier-ministrul Poloniei, Donald Tusk.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *