Război în Siria – ultimele cuvinte ale unui băiețel de 3 ani pe patul de moarte

im-gonna-tell-God-everything
Foto:Băiețel Sirian pe patul de moarte PC: worldobserveronline.com

Nu putem trece cu vederea lacrimile și nenorocirile localnicilor Sirieni care se reflectă terifiant în poza de mai sus. Băiețelul, de numai 3 ani, a totalizat întreaga situație Siriană în doar câteva cuvinte.

De câteva zile, pe internet, circulă o fotografie care nu te lasă indiferent. Un băiețel în vârstă de doar 3 anişori, aflându-se pe patul de moarte a spus următoarele cuvinte: “I’m gonna tell God everything” (ÎI voi spune tot lui Dumnezeu).

Bilanţul victimelor din războiul civil din Siria a crescut considerabil. Cel puţin 130.433, mai mult de o treime dintre civili din ambele părţi ale conflictului au murit. Numărul real fiind, cel mai probabil, mult mai mare. Aceste cifre au fost date publicului de către Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului zilele trecute.

Războiul civil din Siria a început în martie 2011. Dacă la început protestele erau paşnice, împotriva preşedintelui Bashar al-Assad şi a familiei sale, acestea însă s-au transformat într-un război cu acte în regulă. Observatorul Anti-Assad, cu sediul în Marea Britanie şi cu o reţetă de surse în Siria a declarat faptul că numărul de femei şi copii ucişi în conflict în prezent a ajuns până la 11.709.

Decesele în rândul forţelor armate siriene şi a luptătorilor de sprijin a lui Assad au ajuns la 52.290. Observatorul a declarat faptul că cel puţin 17.000 de persoane sunt deţinute în închisori de stat în timp ce mai mult de 6.000 de suporteri guvernamentali sunt în custodia rebelilor islamişti.

Numărul celor închişi şi ucişi nu se ştie cu exactitate, aceste cifre şi numere fiind doar presupunerile celor de la Observatorul Anti-Assad.

Sursa: worldobserveronline.com  cbc.ca

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *