Fundația ZIS oferă granturi de călătorii pentru tinerii de 16-20 ani

ZIS Grant
Foto:Colaj de fotografii din călătoriile celor ce au beneficiat de grantul 'zis'. PC: colaj #diez

Fundația germană ‘zis’ oferă tinerilor în vârstă de 16-20 ani o oportunitate de a călători în străinătate, cu scopul de a realiza o cercetare a unui subiect la propria alegere.

Tinerii pot obține un grant de 600 de euro pentru o excursie de studiu într-o țară străină. În fiecare an sunt disponibile aproximativ 50 de burse ‘zis’. Candidații cu un plan bun, un nivel adecvat al cunoașterii propriei personalități, o atitudine serioasă față de angajament, au o șansă reală de a obține unul dintre granturi, care le va oferi o aventură de neuitat.

Proiectul dvs. este împărțit în trei părți:

# Pregătirile de călătorie
După ce aplicați aici, veți primi un tutore care vă va sprijini în timpul fazei de pregătire. În cazul în care tutorele dumneavoastră este mulțumit cu proiectul propus de dvs., atunci veți fi acceptați la programul ‘zis’.

# Călătoria propriu-zisă
La această etapă rămâneți pe cont propriu. Veți avea nevoie să vă organizați bugetul și timpul disponibil pentru etapele călătoriei. Subiectul de cercetare va fi cheia pentru a cunoaște țara și locuitorii ei.

# Etapa post-călătorie
După trei luni de zile, va trebui să oferiți raportul de călătorie și agenda personală. Scrierea și proiectarea acestor lucruri vă va oferi o șansă de a medita asupra tuturor impresiilor și experiențelor dvs. Desigur, tutorele va fi în continuare persoana de contact în caz că aveți întrebări.

Condiții:

# să aveți vârsta cuprinsă între 16 și 20 ani
# să studiați la școală și să nu fi început o universitate
# să călătoriți singuri
# să nu călătoriți cu avionul
# să călătoriți cel puțin 4 săptămâni
# să nu depășiți suma de bani oferită de grant
# să prezentați raportul de călătorie și agenda personală

Grantul ‘zis’ este destinat tinerilor de toate naționalitățile. Nu sunt necesare note bune la învățătură sau un mod special de educație. Aveți șanse bune dacă puteți explica interesul personal și angajamentul pentru subiectul dvs. de cercetare.
Aplicarea online și comunicarea cu ‘zis’ poate avea loc prin e-mail (info@zis-reisen.de) până la 15 februarie 2014. Doar dacă ați fost incluși în lista scurtă, va trebui să trimiteți documentele oficiale prin poștă. Acestea sunt:

# Formularul completat de aplicare
# O fotografie personală, semnată pe spate
# O referință la un profesor
# O descriere detaliată a subiectului de cercetare, explicație de ce l-ați ales și ce cunoștințele la temă aveți
# Informație cu privire la abilitățile lingvistice și, numai în cazul în care este necesar pentru cercetare, informații cu privire la competențele artizanale sau artistice
# Date despre parcursul și timpul călătoriei: sosire, plecare, escale, mijloace de transport (e interzis să zburați), informații cu privire la persoanele de contact
# O primă evaluare a cheltuielilor de deplasare (care trebuie să fie în limita a 600 de euro)
# Idei pentru a câștiga bani în plus, în cazul în care 600 de euro nu vor fi suficienți
# Idei pentru a căuta informații – înainte și în timpul călătoriei

Mai multe detalii și informații sunt disponibile pe site-ul programului.

Taguri: #călătorii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *