Începând de astăzi şoferii vor primi acasă înştiinţări despre încălcările în trafic

1383881_748574235153299_522181274_n1
Foto:18 ecrane mari sunt fixate pe panoul CMCT și permit afișarea informației și imaginilor de către operatorii centrului. PC: MAI

Centrul de monitorizare şi control al traficului rutier din capitală a început de sâmbătă, 1 februarie, procesarea amenzilor în regim real. În primele ore ale dimineţii, camerele de supraveghere au constatat peste 400 de încălcări.

Şeful centrului, Dan Chiriţa, a declarat pentru IPN că proprietarii maşinilor vor primi la domiciliu, în aproximativ 14 zile, notificări despre amenzile aplicate. Dacă nu proprietarul era la volan în momentul constatării încălcării în trafic, trebuie să depună o declaraţie la poliţie, în care să comunice cine conducea maşina.

În Chişinău în 25 de intersecţii sunt montate camere de supraveghere şi monitorizare a circulaţiei rutiere. Numărul acestora trebuie să fie extins până 41 de intersecţii, iar termenul limită este sfârşitul lunii aprilie. Până în anul 2015, în 250 de intersecţii de pe tot teritoriul republicii vor fi instalate camere de supraveghere, în cadrul unui proiect susţinut financiar de Republica Populară Chineză, care a oferit 4, 5 milioane de dolari. Guvernul Republicii Moldova a alocat încă 6,5 milioane de lei pentru lucrări de montare, construcţie şi telecomunicaţii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *