În Bălți se va mări numărul de troleibuze de două ori

troleibuz_by_all_biz
Foto:Troleibuze noi cu podeaua joasă, de la compania belarusă ”Belkommunmaș” PC: noi.md

Numărul rutelor de troleibuze din municipiul Bălţi se va dubla, o dată ce vor fi primite maşini noi, procurate dintr-un credit oferit administraţiei oraşului de Banca Europeană pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare (BERD).

Noua caracteristică a rutelor urbane de pasageri a fost aprobată zilele trecute de primarul de Bălţi, Vasili Panciuc, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, itinerarul transportului electric din Bălţi se va completa cu trei rute, care vor fi în total şase. Pe ruta nr. 4, „Sector Dacia – Aeroport”, vor circula şapte troleibuze cu un interval de 10 minute, pe ruta nr. 5, „AA „Basarabia Nord” – Gara de nord”, vor circula patru maşini cu un interval de 16 minute (în zilele de odihnă 30 de minute) şi două troleibuze pe ruta nr. 6 „AA „Basarabia Nord” – Sector Dacia”, cu o pauză de 25 de minute.

În acelaşi timp, o dată cu lansarea noilor rute de troleibuze, vor fi cardinal modificate orarele autobuzelor şi microbuzelor, în aşa fel ca acestea să nu dubleze rutele de troleibuze, conform portalului esp.md.

În septembrie 2012, a fost semnat un proiect, conform căruia BERD va finanţa „Întreprinderea Municipală de Troleibuze” din Bălţi. Valoarea proiectului este de 4,6 milioane de euro, bani care vor fi alocaţi pentru îmbunătăţirea transportului public, precum şi pentru modernizarea parcului de troleibuze din oraşul Bălţi.

Reamintim că la început de decembrie 2013, Parlamentul a aprobat un proiect de lege prin care vor fi importate 23 troleibuze pentru orașul Bălți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *