(video) VREMEA: 22 de automobile blocate în nămeți, 5 localități în beznă, străzi închise în Chișinău

2173395579_81d8fa67e9_b
Foto:PC: Flickr.com/@Tor

În ultimile 24 de ore, 22 autoturisme au fost deblocate, de către angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, pe traseele ţării. În Chişinău, circulaţia rutieră pe străzile municipiului se desfăşoară în condiţii normale, iar șapte străzi rămân în continuare închise.

De ajutorul salvatorilor au avut nevoie 22 mijloace de transport, pentru a reuşi să-şi continuie drumul. Acțiuni de deblocare au avut loc pe drumurile din localitățile raioanelor Orhei, Soroca, Căuşeni, Drochia, Rîşcani, Ocniţa dar şi municipiul Chişinău.

La lucrările de prevenire şi lichidare a consecinţelor situaţiilor excepţionale în republică au fost antrenate 26 de autospeciale cu 116 salvatori şi pompieri. La cele 8 puncte de reabilitare instalate de Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale au fost deservite 889 de persoane. Pentru deszăpezirea şi aplicarea materialului antiderapant pe partea carosabilă au au fost implicate 663 unităţi de tehnică şi 894 persoane din cadrul Administraţiei de Stat a Drumurilor. Toate drumurile ţării sunt practicabile.

 

 

În urma condițiilor meteo nefavorabile către ora 06:00 dimineața mai rămân deconectate parțial de la energia electrică 5 localități din raionul Ştefan Vodă.

De asemenea, activitatea punctelor de trecere „Cosăuţi – Iampoli” şi „Soroca – Ţekinovka”, rămâne în continuare sistată în legătură cu formarea podurilor de gheață pe râul Nistru.

În Chişinău, astăzi circulaţia rutieră pe toate străzile municipiului se desfăşoară în condiţii normale. Transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru.

Totodată, drumarii au acţionat pe tot parcursul nopţii, cu 60 de autospeciale şi au fost presuraţi peste 304 metri cubi de material antiderapant. S-a intervenit la curăţarea şi lărgirea arterelor pe unde circulă transportul public, din oraş şi localităţile suburbane. Pe parcursul zilei se va activa în regim de patrulare. În acest sens, în fiecare sector al capitalei au fost distribuite câte 2 echipe de intervenţie ale Regiei „Exdrupo”, iar în suburbii câte o autospecială, pentru a se acţiona la curăţarea şi lărgirea străzilor secundare. Chiar dacă au fost curăţate şi tratate cu material antiderapant, străzile în pantă, este vorba de Ganea, Timiş, Poştei, Vadul lui Vodă, Paris, Căuşeni şi stradela Uzinelor sunt declarate în continuare închise.

În acest moment, la nivelul oraşului, la deszăpezirea manuală sunt antrenate peste 650 de persoane, dar şi 21 de tractoare şi 15 utilaje de model „HACO”.

Ca şi în zilele precedente, la Centrul de găzduire a persoanelor fără adăpost sunt cazate peste 100 de persoane, iar instituţia activează la capacitate maximă.

Cetățenii sunt atenționați în zilele următoare să fie prudenți și să țină cont de avertizările meteorologice și buletinele de știri înainte de a porni la drum, în contextul în care meteorologii transmit pentru nopțile de azi și mâine avertizare de condiții dificile ale vremii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *