Top știri din 29 ianuarie

DSC_5558
Foto:Ce fac oamenii iarna în parcul ”Valea Trandafirilor”. PC: Alex Pahomi

Oameni în parc, burse de merit, călătorii în Asia, monument ai limbii române și migranți reveniți în țară în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 29 ianuarie 2014.

#1. Burse de Merit 2013 – pentru cei mai buni 50 studenți ai țării

Centrul de Informatii Universitare a anunțat finaliștii programului “Burse de Merit – pentru cei mai buni studenți ai tarii”, organizat sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova (CRRM), cu suportul financiar al BC Moldova Agroindbank SA şi al Companiei Orange Moldova.

#2. Alex Bumbu – 100 de zile cu rucsacul în spate în Asia de Sud Est

Alex Bumbu a pornit într-o călătorie prin Asia de Sud Est la începutul lunii octombrie 2013, să descopere frumusețea meleagurilor și a culturii localnicilor asiatici.

#3. Ce fac oamenii iarna în Valea Trandafirilor?

Frigul de afară se pare că nu-i alungă, dar din contra îi inspiră pe fotografii noștri din proiectul ”Ce fac oamenii în parc?” Iată o serie de poze de la Alex Pahomi cu oamenii din Valea Trandafirilor.

#4. Cum să calculați de câți bani aveți nevoie pentru a merge în Ucraina

Autorităţile ucrainene au modificat condițiile de intrare, aflare şi tranzitare a teritoriului Ucrainei, prin introducerea unor asigurări financiare pentru cetățenii străini şi apatrizi. Aceste noi reguli sunt valabile şi pentru cetățenii moldoveni.

#5. A fost creat sutienul care se deschide cu iubire

O companie de lenjerie japoneză a creat un sutien “inteligent” care poate simţi când o femeie s-a îndrăgostit, acesta înregistrând bătăile inimii cu ajutorul unui monitor cardiac integrat, ce funcţionează cu o aplicaţie instalată pe telefonul inteligent.

#6. Age of Maidan: Persoanele din Kiev transformate în personaje

Age of Maidan este o analogie la jocul strategic Age of Empires, dar are și tangențe cu personaje din alte jocuri de tip strategie. Astfel persoanele din Kiev au fost împărțite pe categorii și li s-a dat caracteristici specifice.

#7. Un arhitect din Canada ar putea proiecta Monumentul Limbii Române

12 artişti plastici şi arhitecţi din Republica Moldova, România şi Canada s-au înscris pentru a participa la concursul internaţional pentru proiectarea Monumentului Limbii Române, care va fi instalat în scuarul Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

#8. Toți participanții înscriși la Eurovision 2014 au fost admiși în etapa II

Toate cele 64 de piese înscrise, iniţial, în concursul Eurovision Song Contest – 2014 au fost admise la etapa a doua a selecţiei naţionale a concursului – audiţia Live. Aceasta va avea loc sâmbătă, la ora 11:00, în studioul mare de la Radio Moldova.

#9. Sanda Sandu despre #MeetupMoldova și migrația în rândul tinerilor din Moldova

Tinerii sunt considerați drept cel mai mobil grup social în contextul migraţiei – ei formează circa 30% din migranţii internaţionali. Principalele cauze ale migraţiei tinerilor din Republica Moldova au la bază factorii economici, precum lipsa locurilor de muncă, salariile mici şi sărăcia. În 2012, 56% din numărul total de 328.000 de migranţi din Republica Moldova au fost tineri în vârstă de 15-34 de ani.

#10. Diesel au angajat primul model în scaun cu rotile

Jillian Mercado, o tânără de 26 de ani, este primul model într-un scaun cu rotile. Diesel au angajat-o alături de celelalte 23 de modele care lucrează pentru campania #DieselReboot.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *