Top știri din 24 ianuarie

IMG_5986
Foto:„Unirea Principatelor Române şi reformele domnitorului Alexandru Ioan Cuza” la Galeria de la Rond

Prenume populare, studii la CEU, candidați la Eurovision și multe expoziții în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 24 ianuarie 2014.

#1. Cele mai populare prenume în Moldova, în anul 2013

Cele mai populare prenume în anul 2013 în Moldova au fost Anastasia şi Maxim. Acestea se află în topul preferințelor părinților al doilea an consecutiv.

#2. ADMITERE 2014: Noi modificări ar putea fi introduse la admiterea în universități

Ministerul Educației a propus pentru discuții publice modificările la Metodologia de admitere în învățământul superior.

#3. Samuraii din Japonia au ajuns la Muzeul de Artă din Chișinău

Muzeul Național de Artă mai scoate câte ceva din patrimoniul său. De data aceasta publicului curios este prezentată o selecţie de 30 de xilogravuri realizate de reprezentanţii mişcării artistice ukiyo-e, din secolele XVII-XIX. Haideți, să-i cunoaștem pe samuraii din lumile plutitoare.

#4. Oportunitate de studii la Universitatea Central-Europeană din Budapesta

Şcoala de Business a Universităţii Central-Europene (CEU) din Budapesta, Ungaria, anunţă înscrierea la programul de masterat Full-Time MBA program pentru anul 2014.

#5. Peste 50 de concurenți s-au înscris etapa națională Eurovision 2014

61 de piese depuse de 57 de candidați pentru a participa la etapa națională a concursului Eurovision Song Contest 2014 (ESC). Cei mai mulţi dintre candidați au preferat să depună dosarul de participare, astăzi, în ultima zi şi ultimele ore de înscriere în competiţie, susţin organizatorii.

#6. Muzeul Național de Artă deține în custodie o pictură de 250.000 euro

Muzeul Național de Artă ne invită la o expoziție de pictură, grafică și sculptură a plasticienilor care s-au afirmat în perioada postbelică unde se ilustra, cel mai des viața socialistă. În cadrul expoziției permanente de Artă Naţională puteți admira una dintre cele mai valoroase picturi româneşti “Ţărăncuţă cu fuior pe cale”, semnată de Nicolae Grigorescu, care a fost adjudecată, anul trecut, cu suma de 250.000 de euro.

#7. Expoziție dedicată celor 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, la Chişinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Muzeul Unirii din Iaşi și Primăria Municipiului Chișinău, a organizat expoziția „Unirea Principatelor Române şi reformele domnitorului Alexandru Ioan Cuza” la Galeria de la Rond.

#8. Acum puteți ajuta ONG-urile care vă plac din impozitul pe venit

Veşti bune pentru Organizaţiile neguvernamentale din Moldova. Acestea vor fi parţial finanţate de contribuabili, după ce deputaţii au aprobat modificarea Codului Fiscal.

#9. TSD a înfiinţat o filială în Republica Moldova pentru a promova valorile europene

Preşedintele Tineretului Social Democrat din România, Mihai Sturzu, a anunţat, vineri, înfiinţarea unei filiale în Republica Moldova, care va avea drept scop promovarea valorilor europene şi social-democrate în rândul tinerilor de peste Prut.

#10. În Turcia se consumă cel mai mult ceai pe cap de locuitor

Deşi China este de departe cel mai mare consumator de ceai, cu peste 725.747,792 de tone pe an, Turcia se situează pe primul loc în ceea ce priveşte cantitatea consumată pe cap de locuitor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *