Peste 50 de concurenți s-au înscris etapa națională Eurovision 2014

DS_MG_2310_moldova_2ndreh
Foto:În 2013, Moldova a fost reprezentată la Eurovision de interpreta Aliona Moon PC: eurovision.tv

61 de piese depuse de 57 de candidați pentru a participa la etapa națională a concursului Eurovision Song Contest 2014 (ESC). Cei mai mulţi dintre candidați au preferat să depună dosarul de participare, astăzi, în ultima zi şi ultimele ore de înscriere în competiţie, susţin organizatorii.

Potrivit datelor emise de către biroul Eurovision Moldova, la ediția din acest an participă nume noi, dar sunt și artiști cunoscuți precum Cristina Scarlat, Boris Covali, Tatiana Heghea sau trupa ”Paralela 47”, ne informează TRM.md.

Potrivit Regulamentului, selecția concurenților va avea loc în trei etape: audierea internă a materialelor, audieri în format live și finala naţională din 15 martie, precedată de două semifinale (11 şi 13 martie).

Din fiecare semifinală vor accede câte 8 concurenţi: 7 – în urma punctajului acumulat din votul publicului şi cel al juriului, iar al 8-lea va fi salvat de public prin televoting.

În acest an, în concurs participă 36 de țări, iar Republica Moldova participă pentru a 10-a oară consecutiv. În semifinala din 6 mai vor evolua interpreţi din 16 ţări, între care Rusia şi Ucraina, iar în a doua semifinală, care va avea loc pe 8 mai, vor intra în competiţie 15 ţări, între care România. Potrivit tragerii la sorți, Moldova va evolua în cea de-a doua parte a primei semifinale.

Marea finală a concursului internațional de muzică va avea loc pe 10 mai la Copenhaga, Danemarca.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *