Orașul românesc care spune “Nu” eutanasierii câinilor

la-sh-cute-animals-2013-20131203-021
Foto:Câini maidanezi închiși PC: latimes.com

Brașovul a găsit o soluție la problema câinilor maidanezi, alta decât eutanasierea. Cu toate acestea, alte orașe ale României se confruntă în continuare cu agresivitatea câinilor fără casă.

Autoritățile brașovene anunță că nu vor lua măsura eutanasierii câinilor fără stăpân. „Eutanasierea este o soluţie extremă, iar noi nici nu vrem să discutăm despre posibilitatea de a fi aplicată la Braşov. Atât timp cât la adăpostul de la Stupini încă sunt destule locuri libere, iar Asociaţia “Milioane de Prieteni” ne sprijină în activitatea noastră, nu vom discuta despre eutanasiere”, a declarat șeful Serviciului pentru Gestionarea Animalelor, Flavius Bărbulescu.

Și în Târgu Ocna, primarul Ștefan Silochi spune că se va construi un adăpost, iar câinii nu vor fi eutanasiați. „Autoritățile se îngrijesc de soarta patrupedelor și vom construi un adăpost pe locul fostei gropi de gunoi. Am terminat un țarc de 2.000 de metri pătrați la ieșirea din oraș și urmează să amplasăm boxele. Vom începe sterilizarea câinilor cu sprijinul organizației Vier Pfoten România, care activează în Comănești”, declara primarul Silochi, în toamna anului trecut.

De menționat este că Brașovul nu este nici pe departe orașul în care problema câinilor maidanezi este atât de gravă. Conform unui articol elaborat de Hot News, în Brașov sunt 700 de câini fără stăpân și s-au înregistrat 290 persoane mușcate la momentul realizării studiului. Situația este mult mai gravă în orașul Pitești, unde sunt circa 8000 de câini fără stăpân. Cu toate acestea, în celelalte orașe românești sunt de la 2000 până la 6000 de câini vagabonzi. Cel mai mic număr al câinilor vagabonzi a fost înregistrat în Alba Iulia, 60 de câini.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *