Un tânăr a fost reţinut la Aeroportul Chișinău pentru că avea identitate dublă

IMG_5280
Foto:În străinătate urma să se afle sub altă identitate

Ofiţerii Poliţiei de Frontieră au identificat un cetățean moldovean care intenționa să ajungă în Federația Rusă, iar în străinătate să se folosească de pașaportul unei alte persoane.

Tânărul de 28 de ani s-a prezentat pentru a ieși din țară în punctul de trecere Chișinău Aeroport, legitimându-se cu un pașaport eliberat de autoritățile din Republica Moldova. Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus persoana unor verificări adiționale, în rezultatul cărora a fost depistat un pașaport al Uzbekistanului cu semne vădite de falsificare. Persoana a fost reținută, însă aceasta a refuzat să ofere careva declarații vis-à-vis de pașaportul găsit.

Pentru deținerea actelor false, tânărului i-a fost întreruptă călătoria, pașaportul depistat a fost ridicat și transmis spre expertizare. Cazul este cercetat de către ofițerii Serviciului urmărire penală al SPF Aeroportul Internațional Chișinău.

De la începutul anului, acesta este al doilea caz când se încearcă traversarea frontierei cu pașaport al Uzbekistanului cu semne de falsificare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *