Faceți cunoștință cu 7 eroi de la petrecerea #diez

collage1

Petrecerea noastră ”Voi sunteți supereroii #diez” se organizează nu doar pentru muzică bună și premiu Samsung Galaxy Tab 2, dar vrea să vă aducă față-n față cu tineri care au un curaj deosebit, admirat de toată echipa noastră. Despre ei am scris articole și îi vom urmări în continuare. Toate succesele lor vor apărea pe diez.md!

Informația despre petrecerea #diez o vedeți aici: Voi sunteți supereroii #diez

c1rcle

Artiom Zavadovsky, egali.md

eroul: Northstar

Proiectul “Totul se va schimba spre bine – egali.md” a fost lansat pe 5 februarie 2012 pentru a face auzită vocea celor care condamnă homofobia, transfobia şi susţin tinerii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgenderi) din Republica Moldova. Acest proiect vrea să arate tinerilor LGBT, care şi-au conştientizat identitatea, că ei nu sunt singuri şi că există foarte mulţi oameni, chiar şi în Moldova, care îi acceptă, care le doresc fericirea şi îi consideră egali în toate drepturile.

Unii adolescenţi LGBT nu văd un viitor pozitiv pentru ei, însă noi suntem siguri că prin acţiunile noastre comune vom putea crea un mediu în care fiecare persoană LGBT îşi va găsi locul. Fiecare spot video înregistrat, fiecare relatare scrisă de către o persoană din rândul LGBT are scopul să susţină, să încurajeze. În cadrul proiectului deja au participat mai mulţi formatori de opinie, jurnalişti, specialişti, organizaţii neguvernamentale, cât şi persoane LGBT şi rudele acestora. Mesajele video de susţinere au fost înregistrate şi de personalităţi publice precum: Loreen, Andrei Bolocan, Alexandru Gurdila, Viorel Pahomi, Lilu şi Consuela Tamazlâcaru.

Proiectul este implementat de Centrul de informaţii “GENDERDOC-M“, prima organizaţie care apără şi promovează drepturile persoanelor LGBT din Republica Moldova.

c1rcle (2)

Vlad Caluș, “Academy of Manliness” și CUBO

erou: Superman

Eleganţă, perfecţiune şi bărbăţie sunt doar unele calităţi care definesc clubul “Academy of Manliness”. AoM e un club pentru tinerii băieţi cu vîrsta cuprinsă între 16-18 ani, care îi va ajuta să se perfecţioneze în a fi mai buni soţi, iubiţi, bunei şi fraţi.

CUBO.DIN.MD este primul portal informațional pentru elevi creat de elevi, care promovează oportunitățile de voluntariat, concursuri, evenimente și elevii.

c1rcle (5)

Artur Mija, AIESEC

erou: Batman

AIESEC Chișinău este parte a rețelei globale AIESEC, rețea internațională, prezentă în 124 de țări cu peste 86.000 membri. AIESEC Chișinău este o organizație de studenți care desfășoară proiecte pentru elevi și studenți pe domeniul educației non-formale, dintre acestea: UpGreat, Globex, Summer Box, eXtend, Weekend School etc.

c1rcle (15)

Mariana Țurcan, Asociația pentru Dezvoltare Creativă (ADC)

eroină: Marry Poppins

Asociația pentru Dezvoltare Creativă este platforma de comunicare, schimb de experienţă şi acţiune a comunităţii absolvenţilor programelor de schimb cu SUA şi nu numai. ADC susţine iniţiativele absolvenţilor şi promovează voluntariatul, cetăţenia activă bazată pe responsabilitate și angajament, drepturile omului şi educaţia interculturală, programe sociale, de antreprenoriat şi educaţionale la nivel local și național în Republica Moldova.

Printre activitățile diverse ale ADC sunt următoarele: Congresul anual al absolvenţilor, programul “Wave Week Moldova”, Odyssey of the Mind, Picnic de Ziua Independenţei SUA, 11even Chişinău şi 11even Night, Inspiring Friday, Bright Ideas @ Work, Down with Plastic Bags, up with Bio Bags, the Moldovan International Model United Nations (MDIMUN), International Education Week, etc.

c1rcle (11)

Elena Scutaru, Mara Woman

eroină: Karma

Organizaţia MARA tinde să creeze un mediu, în care femeile au acces la oportunităţi de angajare, sunt informate, instruite şi trăiesc într-o comunitate în continuă dezvoltare, datorită implicării directe a acestora în procesul de evoluţie economică.

MARA a creat un atelier pentru a oferi locuri de muncă femeilor din satul Scoreni. Profitul în urma activităţii economice merge atât spre remunerarea femeilor cât şi pentru proiecte sociale pentru înbunătăţirea comunităţii în care trăiesc.

c1rcle (13)

Abayomi Ogundipe, TEKEDU

erou: Captain Atom

TEKEDU are scopul de a permite copiilor instituționalizați să aibă access la educație incluzivă și dezvoltare în domeniul TIC. Prin donarea unui calculator azi, aduceți educația TIC mai aproade de copiii fără îngrijire părintească.

c1rcle (10)

Mircea Bobînă, cineast

erou: King Kong

O echipă formată din 8 moldoveni, 5 germani și 2 români pasionați de același scop. Vrem să turnăm un film de scurtmetraj în Chișinău/Republica Moldova în luna lui februarie. Drama de 25 de minute, regizată de Mircea Bobînă, îi va avea pe Sergiu Voloc, Petru Oistric, Snejana Rudenko şi Dana Ciobanu în distribuţie. În Moldova Sovietică a lui 89′, Vova (Oistric), veteran al războiului din Afganistan, îi cere ajutor camaradului său Andrei (Voloc), ca să evadeze din spitalul de psihiatrie. Ajuns în libertate, el îşi dă seama că a nimerit în plasa propriului sindrom. În Ataș dezvăluie tragedia unui destin uman prins într-un război inutil. Cu atât mai mult conflictul Afgan nici până astăzi nu s-a sfărșit. Veteranii revin acasă cu diverse traume fizice și psihologice încercând cu greu să se reintegreze în societate. Existența unui luptător pe timp de pace este sortită indifierenții. Sperăm că filmul care îl vom realiza să atragă atenția asupra consecințelor unui conflict militar și să deschidă ochii celor ce încearcă să ignore această problemă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *