Postul Jurnal TV a fost exclus din lista mai multor operatori de cablu

NB_JurnalTV050310
Foto:PC: video.zingan.com

Postul de televiziune Jurnal TV a fost exclus din lista mai multor operatori de cablu.

În jurul orei 24:00 câțiva din operatori de cablu din Chișinău – Sun TV, “Satelit TV” şi “Domino”, au scos postul de televiziune din pachetele de bază ale ofertelor, incluzându-l în alte 2 oferte, care sunt mai scumpe cu 20 și 120 de lei, în cazul Sun TV. „Postul Jurnal TV este transferat în pachetele digital Optim şi Ultra. Ne cerem scuze pentru inconvinientele create” , este mesajul transmis de operatorul de tv prin cablu. Și alți operatori de cablu, TSV-Com, Laritex-TV și Megapolis, Art TV Strășeni, DIC TV, Alfa TV, LaromTV și Laritex TV au întrerupt și ei emisia postului de televiziune.

 

PC: Facebook/ Ana Mardare
PC: Facebook/ Ana Mardare

Foștii dar și actualii angajați ai postului de televiziune și-au expus părerea față de excluderea postul de televiziune din lista mai multor operatori de cablu. Jurnalista emigrată în Canada, Nata Albot, până nu demult producător general al postului „Jurnal TV”, realizatoarea şi prezentatoarea emisiunii „Sare şi Piper” și-a exprimat față de situația creată:

Tot timpul am considerat că JurnalTV nu este televiziunea celor care o dețin sau conduc, ci, în primul rând, este televiziunea oamenilor care-și ard viața ca să o facă zi de zi atractivă și mai ales a celor care deschid televizorul pentru ea. Adică a TELESPECTATORILOR. A celor mai fideli, mai împătimiți, mai dependenți de ea. Pe vremea când aveam eu jurnalul în suflet acești telespectatori erau speciali: inteligenți, liberi, altfel decât turma. Când munceam acolo și citeam mesaje pline de admirație și încurajare pentru Jurnal, emisiuni, prezentatorii îndrăgiți, îmi stăpâneam fireasca pornire de a mă scălda în ligheanul de popularitate prin a mă întreba dar oare câți dintre acești oameni, care scriu cu atâta râvnă cât de mult iubesc JTV, ar fi gata să iasă în stradă pentru televiziunea lor preferată, dacă această ar ajunge într-un impas. Prietenia câtora dintre ei se va cunoaște la nevoie, dacă această nevoie se va întâmpla. Pentru că inevitabil, când alegi să fii o televiziune de opoziție, trebuie să admiți și timpurile când nevoile vor începe să vină. Mă solidarizez cu nedumerirea și indignarea tuturor foștilor mei colegi, dar mai ales mă adresez celor care, în calitate de telespectatori fideli, întind mesaje de susținere pe fb. Lăsați mucii virtuali, ieșiți în stradă. Protestați dacă trebuie. Anume pe asta se mizează. Pe inerția și pasivitatea specifică moldovenilor. Care vreo 3 zile fac zarvă pe fb și uită de porniri rebele imediat ce apare următoarea știre-bombă, care neapărat va veni ca să vă sustragă atenția. Un nemernic cu mulți bani, care se crede Bojica pe destine de oameni și pe țara asta bătută de soartă, închide oxigenul televiziunii voastre preferate. Dar asta nu înseamnă filme și prezentatori preferați. Asta, în primul rând, înseamnă să închizi oxigenul la o sursă de informație de alternativă, care aproape că nu mai rămân în Moldova.

Şi prezentatoriul uneia dintre emisiunile de la Jurnal TV, “Ora de ras”, critică intenția Consiliului Coordonator al Audiovizualului. „O să ajungem să privim Jurnal TV aşa cum ascultam, pe timpul URSS-ului, postul de radio “Europa Liberă“, scrie Anatol Durbală.

Postul de televiziune îi invită astăzi, 13 decembrie, pe cei care doresc să susțină JURNAL TV la o acțiune de protest în fața Consiliului Coordonator al Audiovizualului (Vlaicu Pârcălab colț cu Veronica Micle) cu începere de la ora 12.00.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *