Top știri din weekend: 11-12 ianuarie

min3
Foto:Proiectul ”Iubesc Corlăteniul”

Salarii moldovenești, curse nebune în capitală, minuni de Crăciun și căutările anului trecut în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 11-12 ianuarie 2014.

#1. Unde în Moldova sunt cele mai mari salarii?

Salariații din municipiul Chișinău sunt de departe cei mai bine plăți în Republica Moldova. Lefurile acestora sunt cu mult mai mari decât ale celor care lucrează în alte raioane.

#2. Tânărul care a gonit ieri prin Chişinău cu un Porsche nu va fi pedepsit pentru viteză excesivă

Tânărul șofer care a circulat ieri, 11 ianuarie, cu un Porsche Panamera nu va fi pedepsit pentru că circula cu viteza excesiva, deoarece cele două mașini de patrulare care l-au urmărit nu erau dotate cu radar, iar camerele de bord nu au capacitatea de a recepționa viteza.

#3. Doi studenţi au creat o alternativă pentru banala cutie de carton folosită la ambalaje

Doi studenţi americani au atras atenţia jurnaliştilor de la revista Fast Company cu proiectul lor pentru o alternativă la banalele cutii de carton folosite la ambalaje.

#4. Minunile din Corlăteni ale primului Crăciun din 2014

Ajunul Crăciunului. Toată lumea e în forfotă de sărbători la fel și 25 de voluntari din cadrul proiectului “Iubesc Corlăteniul“.

#5. Ce a căutat omenirea în 2013 pe Google?

Google Trends a realizat topul graficelor pentru toate subiectele căutate în 2013, realizate cu ajutorul celui mai popular motor de căutare din lume.

#6. Spațiul ex-sovietic este încă dominat de mass-media rusească

Spaţiul informaţional al Republicii Moldova este încă dominat de mass-media din Rusia, se arată în raportul „Ultima suflare a Imperiului: Încercările Rusiei de a controla mass-media în fostele republici sovietici” realizat de către Centrul pentru Asistență Media Internațională (CIMA). Raportul arată că în aceeași situaţie se află toate ţările mici care au făcut parte din fosta Uniune Sovietică, scrie media-azi.md.

#7. Tendințele anului 2014 – opulent și minimalist

Noile trenduri ale acestui sezon sunt: opulent și cel minimalist, dacă ești o fire mai dramatică ai putea să mixezi trendurile acestui sezon, purtând peste o rochie minimalistă un cardigan – opulent sau o bijuterie statement din pietre prețioase.

#8. Moldova are cu 1.120 de cetăţeni străini mai mult

1.120 de cetăţeni străini şi-au înregistrat prezenţa în Republica Moldova la oficiile teritoriale ale Biroului Migraţie şi Azil (BMA) de pe Nistru.

#9. Celebritățile sunt împortiva Photoshopului

Ridurile şi celelalte imperfecţiuni le umanizează, în timp ce Photoshopul creează efecte artificiale, explică starurile de la Hollywood. Cu toate că le „corectează“ trupurile, prin eliminarea kilogramelor în plus şi tonifierea musculaturii, vedetele sunt nemulţumite de abdomenele plate și perfecte ce denaturează realitatea şi le afectează imaginea.

#10. Împărăția de gheață a Cascadei Niagara

Vârtejul polar asupra Americii de Nord a avut un efect spectaculos asupra Cascadei Niagara. Valorile termice au scăzut la -2°F, sau -20°F, schimbare provocată de vântul foarte rece.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *