Găgăuzia are acum birou pentru referendum

download
Foto:Gheorghe Ormanji, primarul oraşului Ceadîr-Lunga.

Biroul electoral care se va ocupa de pregătirile pentru desfăşurareareferendumurilor de pe 2 februarie din Găgăuzia a fost creat. Acesta îşi are sediul în oraşul Ceadîr-Lunga. Anterior, Judecătoria raionului Comrat a declarat plebiscitele drept ilegale.

Dacă trăim într-o societate democratică, atunci noi trebuie să organizăm referendumuri şi să ascultăm opinia poporului. Eu nu văd nicio problemă. Eu am o stimă deosebită pentru moldovenii care vor să fie mai aproape de România, dar în acest caz şi noi putem să ne spunem opinia“, susţine primarul oraşului Ceadîr-Lunga, Gheorghe Ormanji.

Din componenţa biroului electoral fac parte consilierii şi primarul oraşului, dar şi unii deputaţi ai Adunării Populare. Comuniştii din parlamentul regional au lansat o iniţiativă de convocare a unui congres extraordinar al tuturor deputaţilor din Autonomie pentru a discuta situaţia cu privire la referendumuri. Subiectul va fi dezbătut şi la şedinţa extraordinară a Adunării Populare de la sfârşitul săptămânii viitoare.

Sursa: publika

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *