New York, al 21-lea stat american ce autorizează marijuana în scopuri medicale

fig,white,mens,ffffff
Foto:Marijuana a fost parțial legalizată în NY PC: redbubble.com

Guvernatorul statului New York a anunțat miercuri că va autoriza marijuana în scopuri medicale, New York devenind astfel al 21-lea stat al SUA ce relaxează legislația în materie.

Andrew Cuomo (foto), un democrat mult timp opus unei astfel de măsuri, a anunțat un program pilot limitat la 20 de spitale în acest stat cu 19,5 milioane de locuitori. “Marijuana medicală poate ajuta la gestionarea durerii și tratamentul cancerului și al altor boli grave, iar 20 de state au autorizat-o deja. Vom stabili un program pentru a permite unui număr de 20 de spitale să o prescrie”, a declarat el în discursul său anual asupra situației din statul New York, la Albany. “Vom supraveghea programul pentru a evalua eficacitatea sa”, a adăugat el.

Cuomo, 56 de ani, care s-a pronunțat deja anul trecut pentru dezincriminarea posesiei de 15 grame sau mai puțin de canabis, trebuie să procedeze prin decret, măsura fiind deja propusă de patru ori în ultimii ani aleșilor statului dar fără rezultate.

Acest anunț se înscrie într-o mișcare tot mai mare de a relaxa legislația privind marijuana în Statele Unite. Cu statul New York, ea va fi autorizată în grade diferite, din motive medicale, în 21 din cele 50 de state, și în capitala Washington DC, entitate teritorială ce nu face parte din niciun stat. Primul stat care a autorizat-o a fost California în 1996.

Colorado a mers chiar mai departe. De la 1 ianuarie, consumatorii în vârstă de peste 21 de ani pot cumpăra legal aici până la 28 de grame de canabis. Statul Washington a adoptat o măsură similară, care va intra în vigoare în primăvară.

58 % dintre americani sunt în prezent pentru legalizarea marijuanei /Gallup, octombrie 2013/ și 14 state au dezincriminat de asemenea în ultimii ani posesia de canabis în cantități mici.

Sursa: Agerpres

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *