(video) A fost reținută o grupare criminală specializată în vânzarea bancnotelor false

record-mondial-portugalia-confiscat-380.000-de-euro-falsi1361436776
Foto:PC: cdn.citynews.ro

Poliţia capitalei a anihilat o grupare criminală transfrontalieră, specializată în punerea în circulație a valutei false. Membrii acestui grup criminal s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 27 şi 48 ani, originari din Ialoveni, Orhei, Anenii Noi şi Chişinău.

Rolul acestor indivizi era să pună în circulație bancnote false cu nominalul de 50 şi respectiv 100 euro, aduse prin contrabandă de peste hotarele țării. Organizatorul de introducere ilegală a banilor pe teritoriul Republicii Moldova era liderul grupării, în vârstă de 35 ani, originar din Orhei, iar ceilalți aveau rolul de a schimba banii falși prin diferite scheme sau combinații ilegale.

Reținerea în flagrant a liderului acestei grupări care era şi organizatorul de introducerea ilegală a banilor pe teritoriul țării, în vârstă de 35 ani, originar din Orhei, a fpst reținut la sfârșitul lunii decembrie 2013, în momentul când intenționa să vândă încă 15.000 euro falși. Ceilalți membri aveau rolul de a pune în circulație valuta falsă prin diverse scheme ilegale.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală polițiștii au efectuat percheziții la domiciliile acestora unde au depistat şi ridicat bancnote de euro cu semne vădite de falsificare, ștampile a unor birouri notariale din România precum şi purtători electronici cu informații. Respectiv forțele de ordine au ridicat 16 000 euro falși ce urmau să fie puşi în circulație financiară. Totodată va fi numită efectuarea mai multor expertize specializate asupra bancnotelor depistate.

Actualmente membrii grupării sunt cercetați penal în stare de arest pentru punerea în circulație a semnelor bănești false sau a titlurilor de valoare false. Dacă instanţa de judecată îi va găsi vinovați de cele incriminate atunci ei riscă închisoare pe un termen de la 5 până la 10 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *