Leancă vrea mai multă comunicare cu Șevciuk

151846
Foto:(stânga-dreapta) Liderul de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk și Premierul Iurie Leancă. PC: protv.md

Cetăţenii Republicii Moldova vor deveni parţial cetăţeni europeni în prima jumătate a anului 2014, în contextul abolirii regimului de vize cu Uniunea Europeană. Tot pe parcursul anului curent, Moldova va semna şi va ratifica Acordul de Asociere cu UE. Declaraţia a fost făcută de către prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, în cadrul unui interviu oferit pentru Radio France Internationale, notează IPN cu referire la ediţia online a postului.

Cât priveşte problema transnistreană, Iurie Leancă a menţionat că îşi doreşte pe parcursul anului 2014 să se revadă cu liderul de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, pentru că – spune oficialul – lipsa de comunicare nu este bună în soluţionarea conflictului şi nu există soluţii miraculoase. „Trebuie să fim înzestraţi cu multă răbdare, pe de o parte, şi, pe de altă parte, să continuăm aceste eforturi, de a construi această încredere din partea cetăţenilor noştri care locuiesc pe partea stângă a Nistrului. Să înţeleagă foarte clar că ceea ce ne propunem noi în politica noastră externă şi internă întru totul convine şi interesului cetăţeanului din stânga Nistrului”, a spus premierul.

În ceea ce priveşte relaţiile economice cu Rusia, Iurie Leancă şi-a exprimat speranţa că interdicţia asupra vinurilor moldoveneşti, impusă de Moscova în luna septembrie 2013, va fi ridicată în viitorul apropiat. „Mai durează, e adevărat. Premierul rus spune că nu e embargou, ci e vorba de o problemă tehnică. Aştept să vedem cum evoluează poziţia la Moscova în această problemă tehnică, fiindcă experţii de la Ministerul Agriculturii mă informează că acum chiar şi micile probleme care au existat au fost înlăturate şi există mecanisme foarte bune, puse în aplicare la noi de control al calităţii exporturilor de produse vinicole pe piaţa Federaţiei Ruse”, a precizat prim-ministrul. Prim-ministrul a dat asigurări că relaţiile cu Rusia sunt bune, chiar dacă există unele probleme la anumite capitole.

Sursa: IPN

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *