Vânzări de 1 milion de dolari în prima zi de marijuana în scopuri recreative în Colorado

d30b00109725252b470f6a7067000c76
Foto:PC: l1.yimg.com

Proprietarii magazinelor din Colorado care vând marijuana în scopuri recreative au anunţat încasări de peste 1 milion de dolari în prima zi după ce consumul a devenit legal în statul american.

Potrivit Huffington Post, citat de Gândul.ro cele mai multe dintre aceste magazine au fost deschise în Denver, unde comercianţii s-au arătat îngrijoraţi în ceea ce priveşte sumele mari de bani obţinute, întrucât legislaţia nu permite depunerea acestora într-un cont bancar. Motivul: guvernul federal clasifică în continuare marijuana drept narcotic ilegal.

Ştim cu toţii că această problemă trebuie să fie rezolvată, pentru că nu există niciun motiv serios pentru care celor care fac o astfel de afacere să le fie interzis să aibă un cont bancar”, a arătat Mike Elliot, directorul executiv al Medical Marijuana Industry Group.

La nivel naţional, suma încasată din comercializarea marijuanei atât în scop recreativ, cât şi medical, ar putea ajunge la aproximativ 2,34 de miliarde de dolari la finele lui 2014, precizează sursa citată.

Colorado a devenit prima jurisdicţie din lume care a legalizat vânzarea de canabis în scopuri recreative. În câteva luni, statul va fi urmat și de statul Washington.

În Colorado, celebru pentru staţiunile sale de schi, autorităţile au acordat licenţe pentru 348 de magazine, iar statul Washington a primit 3.746 de cereri dintre care 867 pentru magazine, potrivit Mediafax.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *