(foto, video) Un nou atentat terorist în Volgograd: Un troleibuz a fost detonat

pic_9609d5f5588aae9fd78711ccda5b74a4
Foto:PC: Lenta.ru

Zece persoane au murit în urma unei explozii produse luni dimineaţă într-un troleibuz din Volgograd, în sud-vestul Rusiei, unde un atentat sinucigaș a provocat moartea a 17 persoane, duminică, au anunţat agenţiile ruse.

(Update 12.13) Bilanţul exploziei produse luni dimineață într-un troleibuz în oraşul Volgograd s-a ridicat la 14 morţi şi mai mult de 20 de răniţi, a anunţat Ministerul rus al Sănătăţii, citat de agenţia Itar-Tass, în pagina electronică. Două dintre persoanele rănite au murit la spital, ceea ce a ridicat bilanțul victimelor la 14. Potrivit ultimelor informații oferite de reprezentantul Ministerulul Sănătăţii, Oleg Salagai, peste 20 de persoane rănite a fost internate în spital.

Troleibuzul a fost aruncat în aer de către un bărbat. Acest lucru a fost anunțat, de către un reprezentant al Comitetului de Investigatie, Vladimir Markin. Potrivit sursei, corpul fragmentat al teroristului a fost colectat și trimis pentru examinare.

Explozia s-a produs la ora locală 8:23 (04:23 GMT), a precizat Ministerul rus pentru Situații de Urgență, într-un comunicat.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă, vehiculul a fost distrus în totalitate de explozia puternică.

Reamintim că ieri, în Volgograd a mai avut loc un atentat sinucigaş la gara feroviară din acest oraș, care a provocat deja moartea a 17 persoane.

Atentatele au sporit temerile legate de siguranța Jocurilor Olimpice de Iarnă, programate pentru luna februarie la Soci, o stațiune balneară situată la poalele Caucazului.

Măsurile de securitate au fost înăsprite în toate stațiile și aeroporturile principale din Rusia, după atacul de duminică.

Autoritățile regionale au anunțat, de asemenea, că au stabilit un nivel ridicat de alertă împotriva terorismului în regiunea Volgograd pentru următoarele 15 zile.

Rebeliunea islamistă încearcă să stabilească un stat islamic în Caucazul de Nord, iar liderul său, Doku Umarov, inamicul numărul unu al Kremlinului, a făcut apel în iulie, într-o înregistrare video, la atacuri pentru a împiedica ‘prin toate mijloacele’ derularea Jocurilor Olimpice de la Soci.

PC: Lenta.ru
PC: Lenta.ru
PC: Twitter.com/@onlinekpru
PC: Twitter.com/@onlinekpru
PC: Twitter.com/@7Zarr
PC: Twitter.com/@7Zarr
PC: Lenta.ru
PC: Lenta.ru
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *