”Oceanul de la capătul aleii” este Cartea Anului 2013 în Marea Britanie

ocean-end-of-the-lane-gaiman
Foto:Romanul Oceanul de la capătul aleii PC: geekexchange

Volumul “Oceanul de la capătul aleii/ The Ocean at the End of the Lane”, de Neil Gaiman, a fost desemnat “Cartea Anului 2013/ Book of the Year 2013” în Marea Britanie.

“Book of the Year” este o distincţie devenită tradiţională în Marea Britanie, fiind acordată în urma voturilor cititorilor, care sunt exprimate prin intermediul internetului.

Volumul lui Neil Gaiman a fost ales “Cartea Anului 2013” în urma votului publicului, dintr-o listă scurtă de câştigători ai celor 10 categorii de la premiile Specsavers National Book.

În această competiţie Neil Gaiman s-a luptat cu alţi scriitori importanţi, precum Kate Atkinson şi David Walliams.

“Nu am scris niciodată o carte înainte să fie atât de aproape de inima mea – o poveste despre memorie şi magie şi teama şi pericolul de a fi copil. Nu am fost sigur că celorlalţi o să le placă această poveste. Sunt uluit şi încântat că atât de mulţi oameni au citit-o, le-a plăcut şi i-au făcut şi pe prietenii lor să o citească”, a spus Neil Gaiman.

Anul trecut, titlul “Cartea Anului” a fost primit de romanul erotic “Fifty Shades of Grey”, de E.L. James.

Cartea “The Ocean at the End of the Lane” de Neil Gaiman a apărut în limba română, în luna iunie, cu titlul “Oceanul de la capătul aleii”, la editura Paladin. Traducerea din limba engleză şi notele sunt semnate de Iulia Dromereschi.

Sursa: Mediafax

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *